Mantolama Nedir?


Mantolama Nedir?

Mantolama Nedir?

Mantolama Nedir; Yapıların dış cephelerine ısı yalıtım malzemeleri kullanılarak bir kaplama yapılması uygulamasıdır. Yapının dış koşullardan doğrudan etkilenmesini engeller ve ısı korunmasını sağlar. Sektörde faaliyet gösteren dış cephe mantolama firmaları bu uygulamayı gerçekleştirebilme kabiliyetine sahip firmalardır. Bu noktada kabiliyetten bahsedilir, zira dış cephe mantolama firmaları özel araçlara sahiptir ve uygulama nitelikleri ağır olduğundan her boyuttaki işletme buna vakıf olmayabilir. Binaların boyutuna bağlı olarak, farklı niteliklerde iskeletlerin kurulması, yeterli personele sahip olunması ve dış cephe mantolama firmaları tarafından ihtiyaç duyulan araç ve gerece sahip olunması gereklidir. Dekorasyon faaliyetleri yapmakta olan küçük çaplı firmaların dış cephe izolasyon firmaları gibi faaliyet gösterebilmesi beklenmez. Kaldı ki, en küçük boyuttaki mantolama faaliyeti dahi ciddi bir personeli gerektirir ve oldukça yoğun bir uğraştır. 

Mantolama Nedir? Nasıl Yapılır?

Binalarda dış cephe giydirme yapıldığında, ortaya çıkacak enerji tasarrufu aile ve ülke ekonomisine katkı sağlar. Bununla beraber doğaya ve enerji kaynaklarının korunmasına katkıda bulunup, çevreye verilen zararları önleme noktasında en iyi önlemlerden biri olarak ön plana çıkmaktadır. Mantolama modelleri hakkında konuşmaya devam edersek, dış cephe kaplama malzemeleri kullanılarak ısı kayıplarını ortadan kaldıran, ısı yalıtımı sağlayıp dış cephe kaplama işlemlerinin tamamına "mantolama" diyebiliriz. Bina cephesinde uygulanan dış cephe kaplama çeşitleriİstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Adana gibi büyük şehirlerimizde uygulanmaktadır.

Son birkaç yıldır diğer illerimizde ve bölgelerimizde de toplumsal farkındalık artmış olup, binalarda dış cephe giydirme veya iç mekanlara yalıtım uygulamaya başlanmıştır.

Fugalı mantolama strafor çeşitleri, dış cephe strafor kaplamaları arasında genleşme ve çatlamayı önlemek ve estetik manzara sağlamak hedefi ile sarfedilen dış cephe mantolama strafor ürünüdür. Fugalı mantolama strafor Uygulaması programında fuga dış cephe modelleri 2021 yılı için ençok tercih edilen modellerin olmuştur. Hem estetik bir manzara sağladığı amacıyla, hem de, uygulamada dekoratif sıva ve boya uygulama aşamasında ek oluşturmadan bitiş sağladığı amacıyla kullanılır. Fugalı Kaplamalar ve yalı baskı kaplamaları boyaya sıvalı hazır mantolama strafor çeşitleri ve dış cephe kaplama levhası olarak ta üretilmektedir. MİMARCA Dış cephe kaplama modelleri ürün yelpazesinde çok sayıda hazır panel yani dekoratif dış cephe kaplaması yani mantolama strafor çeşitleri vardır.