Bina Dış Cephe Kaplama Malzemeleri


Bina Dış Cephe Kaplama Malzemeleri

Dış Cephe Kaplama Malzemeleri

Yeni kuşak inşaat pazarında bundan sonra binaların düz bir manzara elde etmesinden çok göze hitap etmesi ehemmiyetsenmektedir. Bu nedenle detaylı dış cephe kaplama çalışmaları yapılmaktadır. Fakat uygulanan bu dış cephe kaplama malzeme çeşitleri ve fiyatları değişiklik göstermektedir. Bunun sebebi binaların değişik tiplerde inşa edilmesi, bireylerin özel istekleri, tercih edilen malzemelerin değişik nitelikte olmasıdır. Taş kaplama, parke profil, ahşap duvar kaplama gibi detaylı Prekast kaplama çeşitleri bulunmaktadır. Genellikle site yapılarında tümlük olması son derece ehemmiyet taşımaktadır. Bunun amacıyla yapılması gereken şey, tüm binalarda aynı uygulamaların yapılması ve her birinin kalitesinin aynı olmasıdır. Çeşitli dış cephe kaplama malzemeleri ile inşaat şirketleri ya da özel dış cephe kaplama şirketleri dizayn harikaları oluşturmaktadır.

Dış Cephe Kaplama Malzemeleri 

Dış Cephe Kaplama Malzeme Modelleri

Dış cephe mantolama uygulaması yaptırırken günümüzde binaların görselliği de düşünülmektedir. Bunun amacıyla dekoratif dış cephe ısı yalıtım uyuglamaları tercih edilmektedir. Dış cephe kaplama modelleri söz hususu olduğunda değişik dekoratif yapı malzemeleri olduğu görülmektedir. Hatta binanın bir köşesi ya da küçük bir alanı değil, uygulanan dekorasyon tüm dış cephe kaplaması şeklinde olmaktadır. Bu nedenle tercih edilen fugalı dış cephe kaplama malzemesi, yalı baskı kaplaması veya darklı dış cephe kaplama malzemesi üzerine akrilik ve mineral yapılar kullanarak dekoratif bir görsellik elde ederek cephe kaplamasıyla, mantolama yapılması mümkündür. Parke profil ya da cam kaplama yapılar da bilhassa müstakil evlerde tercih edilmektedir. Kişilerin özel zevklerine göre değişik dekor temalı çalışmalar söz hususu olmaktadır. Bunun amacıyla gerçekte belirli kalıplara makul bir Prekast dizayndan söz etmek pek olası değildir. Her bir yapı amacıyla orjinal dizaynlar söz hususudur.

Dış Cephe Kaplama- Malzeme Çeşitleri 

Dış Cephe Kaplaması İle Isı Yalıtımlı Dekorasyon

Genellikle Isı yalıtımlı binalar elde etmek istenirken bazende dış cephe kaplaması malzemelri dekoratif amaçlara hizmet etmek için kullanılmaktadır. Dış cephe kaplama malzemeleri, taş görünümlü dekoratif straforlar, ahşap görünümlü dış cephe kaplaması, komple taş kaplama gibi strafor esaslı dekoratif dış cephe kaplama malzemeleri olarak karşımıza çıkmaktadır. Bazende hayal gücünü kullanan konut sahipleri veya tasarımcılar, farklı dış cephe kaplaması malzemeleri ile harikalar yaramaktadır. Bu halde ise maliyet yükselebilmektedir. Herkes bu işlemler amacıyla ekstra bir bütçe ayırmakta ve o bütçeye makul tercihler yapmaktadır. Bunun amacıyla pazar şartlarına en makul öneriyi veren bir dış cephe kaplaması yani mantolama firması ile anlaşılmalıdır. Fakat ucuza yaptırmak amacıyla kalitesiz bir çalışma yaptırmamak da ehemmiyetlidir. Bunun amacıyla firmalardan referans istenmeli ve ne yaptıklarını bilip bilmedikleri anlaşılmalıdır.


Dış Cephe Kaplama Malzeme Fiyatları
Dış cephe dizaynı hususu ile ilgili çok değişik modeller ve düşünceler bulunmaktadır. Orijinal düşünceler ve dış cephe süsleme fiyatları amacıyla ilk olarak bir inceleme yapmak, en iyi başlangıç olacaktır. Bunun amacıyla bir firma ile iletişime geçmeden evvelce nasıl bir süsleme yaptıracağınız hususu ile ilgili düşünce sahibi olarak dış cephe kaplama malzemesini seçmenizi tavsiye ederiz. Tercih edilen dış cephe kaplamaları ile ilgili bilgi sahibi olmak için bizleri takip etmeye devam edebilirsiniz. Taş, ahşap, cam gibi malzemelerden hangisini tercih edeceğiniz ehemmiyetlidir. Bunları bir arada kullanmayı da tercih edebilir ve orjinal dizaynlar amacıyla düşünceler üretebilirsiniz. İnternet görsellerinden misaller alabilmek dilediğiniz dizaynı ifade etmede size yardımcı olacaktır. Ardından yapılması gereken firmalarla düşünce alışverişi yapıp en makul öneriyi vereni ve en itimat edilir olanını bulmaktır.

Dış cephe kaplama içersinde enerji kullanımı vapılan bütün evlerde, apartmanlarda, hastanelerde, kiituohanelerde enerji kullanımını azaltmak ve daha konforlu vaşamak uzere kullanılır.

Dış Cephe Kaplamaları 

Dış cephe Kaplama (Mantolama) Binanın Nerelerine Yapılır?

 
Binalarda seçilecek dış cephe kaplama malzemesi ile ısı valıtımı yapılması gereken noktalar şu şekildedir:

- Dış cephe de bulunan duvarlar,

- Depo va da garaj gibi ısıtılmavan bölümlere bakan duvar ve döşemeler,
- Egik ve düz çatılar,

- Toprakta ilişkisi olan döşeme ve duvarlar,

- Havalandırma kanalları, tesisat boruları gibi tesisat elemanları,

- Çıkma tabanlar

 

Dış Cephe Kaplama Malzemelerinin İmalatı

Ona büyüklükte bir bina için bu işlem ortalama ila 4 hafta aralığında sürebilmektedir. işlemde düşük ısı geçirgenliğine sahip olan özel dış cephe kaplama panelleri kullanılır ve bu malzemeler binaların çatılarına. duvarlarına ya da döşemelerine uygun bir şekilde uygulanır. Peneerelerde de ısı yalıtımı uygulaması yapılması için dzel kaplamalı yalıtım camı üniteleri yeya yalıtımlı ddğramalar kullanılır. Isı yalılımı yapılırken kesinlikle gözden kaçırılmaması gereken en önemli noktalardandır. Dış cephe kaplama malzemeleri ile tesisatın da yalıtılmasıdır.