Fugalı Mantolama, Fugalı Dış Cephe Kaplamaları


Fugalı Mantolama, Fugalı Dış Cephe Kaplamaları

Fugalı Mantolama, Fugalı Dış Cephe Kaplamaları


Fugalı ısı yalıtım levhaları 6 tür kimyasal ve detaylı minerallerden oluşmakta ve zor hava şartlarına dayanımları yüksek olmasından olumsuz hava koşullarından etkilenmemekte bundan dolayı EPS mantolama levhaları üstünde yüksek dayanıklılık sağlamaktadırlar. Fugalı ısı yalıtımı, yalı baskı ısı yalıtımı, düz ısı yalıtımı plakaları

Isı yalıtımı sayısal değeri çok yüksek olan polistren malzeme XPS yada EPS ile imal edilen fabrikada fugalı, yalı baskı ve düz ısı yalıtımı plakaları formlarında kesilip; üzeri özel bir sıvı ile üç kat kaplanarak elde edilen "Fugalı mantolama" hem izolasyon hem dekorasyon amacıyla tasarlanmış bir dış cephe kaplama malzemesidir.


Fugalı ısı yalıtımı kaplamaları 2 değişik metotla uygulanabilmekte ve konutlarınıza değer katmaktadırlar.

1- Dış cephe yalıtımında sarfedilen levhalar (EPS, taşyünü vb.) duvara aşağıdan yukarı kadar tesbit edilir, fuga kanalları istenilen bölgelere özel kesim aletleri ile açılır ve alüminyum fuga profilleri yerleştirilir.

2- Özel olarak imal edilmiş fuga profilleri ısı yalıtımı levhaları ile eş güdümlü uygulanır,kesim prosedürü yapmaya lüzum yoktur. Birinci yöntemden daha süratli uygulanabilir, birleşim bölgelerinde ısı köprüsü oluşturmaz.

Isı yalıtım pazarında yaptığı kaliteli programlar ile liderliğini koruyan METPOR, ısı yalıtım programları dışında müşterilerine sağladığı ek hizmetlerle de etrafına değer katmaktadır. Güçlü tedarikçi ağı ile geniş bir yelpazede ek program hizmeti veren METPOR, yenilikçi kimliğiyle dünya ve Türkiye’deki trendleri takip ederek müşteriye özel çözümler sunmaktadır.

FUGALI MANTOLAMA

Fuga, dış cephe kaplamaları arasında genleşme ve çatlamayı önlemek ve estetik manzara sağlamak hedefi ile sarfedilen dış cephe ürünüdür. Fugalı ısı yalıtımı programsında fuga hem estetik bir manzara sağladığı amacıyla, hem de,programda dekoratif sıva ve boya program adımında ek oluşturmadan sonlandırma sağladığı amacıyla kullanılır.

Fuga eps ısı yalıtım malzemelerinden yapılır, fuga kanalının iç yönü akrilik harc ile kaplanır ve dış etkilere maruz kalmadan uzun seneler beklenilen performansı sağlar.

Fugalı ısı yalıtımı , 3 cm kalınlığında EPS levhalar üstüne akrilik ve mineral malzemeler ile kaplanmış bir dış cephe ısı yalıtımı ve dekorasyon malzemesi. Ürün, isteğe bağlı olarak değişik ölçülerde üretilebiliyor. Standart olarak imal edilen malzemenin boyutları 3,5 cmx46 cmx200 cm olarak geçiyor. 200 cm’lik malzeme boyu standart, başka ölçüler ise değiştirilebiliyor. Fuga Aralıkları 18 cm. Fugalı levhalar birbirlerine geçmeli bir şekilde üretiliyor. Teknik bilgiler bazında 3 cm’lik bir EPS levha, ortalama bir binanın ısı yalıtımında % 42 - % 63‘e kadar tasarruf sağlıyor.

Fugalı ısı yalıtımı diye tanımladığımız sistem normal ısı yalıtımı plakasının üstüne 25 ya da 50 cm. de bir fuga açılmasıdır. Fugalı ısı yalıtımı dış cepheye ayrı bir dekoratif görüntü katar. Fileli sistemde fuga ustalar yönünden cephede fuga açma yapılırsa hem düzgün olmaz hem de maliyet artırır.

Fuga Uygulama Yöntemleri


1- Isı yalıtım levhaları duvara aşağıdan yukarı kadar belirleme edilir, istenilen yerlere kesim aletleri ile fuga kanalları açılır, alüminyum fuga profilleri yerleştirilir. İskele de program yapılması zordur, çok çok işçilik lüzumtirir,program sorunları nedeni ile ısı köprüleri oluşabilir.

2- Özel üretim Fuga profilleri ısı yalıtım levhaları ile eş güdümlü uygulanır. Fuga Profilleri ısı yalıtım levhası kalınlığında ve aynı malzemeden imal edilmiş olmasından kesim prosedürüne lüzum yoktur. Hızlı uygulanabilir, birleşim bölgelerinde ısı köprüsü oluşturmaz.