Söve Nedir?, Pencere ve Kapı Söveleri


Söve Nedir?, Pencere ve Kapı Söveleri

SÖVE NEDİR, SÖVE NE iŞE YARAR ?

Söve Nedir?: Bütün Söve Modelleri Kapı ve pencereleri yağan yağmur suyu ve dışarıdan gelebilecek her türlü sıvı maddeden güvenliğini sağlamak ve binanın cephe dizaynına mimari estetik kazandıran kapıların ve pencerelerin iki kenarına dikey olarak yapılan pencere ya da kapının üst kenarında ise yatay olarak yapılan yüzeyden öne doğru (dışa doğru), değişik dış cephe kaplama yapılabilen natural taş, alimünyum, mermer, metal, poliüretan, beton, fibrobeton, alikobant, poliproplen, EPS Polistiren strafor, XPS Polistiren strafor olarak üretilebilen mimari yapı elemanlarına söve denmektedir. strafor duvar paneli makalesini inceleminizi tavsiye ederiz.

sove-nedir 

Söve Nedir : Pencerelerin bina dış cephesine bakan kısımlarına uygulanabileceği gibi istenirse estetik ve varlıklı manzara yönünden iç cephe sistemlerinde de uygulanabilir. Söve dış cephede iklim şartlarına sağlam her malzemeden yapılabilir. Söve tanımında da belirtildiği gibi, pencere ve kapı boşluklarını yağmur sularından bir nebze olsun korumanın yanısıra estetik manzara hedefiyle kullanılmaktadır.


 
Pencere Anotomisinde Söve Nedir Kullanımı ;


• Çerçeve Bütün pencere sistemini çevreleyen ve destekleyen çerçeve - başlık, söveler ve eşikten oluşur.

• Üst Başlık Pencere çerçevesinin tepesini meydana getiren ana yatay kısım.

• Jamblar (dikey söveler) Pencere çerçevesinin kenarlarını meydana getiren ana dikey parçalar.

• Eşik Bir pencere çerçevesinin tabanını meydana getiren ana yatay kısım.

• Jambliner ( L söve yüzeyi) Bir pencere çerçevesinin kenarlarına giderek pencere kanadına rahat rahat uyabilen bir şerittir.


Söve Nedir? Söve İmalatı Nasıl Yapılır.


Daha önceki makalelerimizde Söve Nedir sorusunun cevaplarını birliktece işlemiştik. Bahsettiğimiz gibi pekçok tür malzemeden söve imalatı yapılabilmektedir.Fakat Bizim İncelememiz CNC makinelerde ürettiğimiz EPS Strafor Polistiren Söve İmalatı Nedir? Nasıl Yapılır ; Söve İmalatı yapabilmek amacıyla öncelikle, yapının mimari kimliği ve konsepti oluşturulmalıdır. Bunun amacıyla ise yapının dizayn adımında yani proje adımında alakalı dış cephe kaplama hazırlanmalıdır. Bu dizaynlar mimar ın kendi özel dizaynı olabileceği gibi, sahip olunan hazır söve modelleri de seçilerek yapılabilir.


 
CNC EPS Polistiren Söve Nedir Neden Avantajlıdır?.


EPS Polistiren Söve bizlere çoğu üstünlük sunar. Tasarımcıya çalışmalarında gerektiğince esneklik sağlar. Tasarımcı talebi söve dizaynını kendisi hazırlayarak 1/1 ölçekte çizme üstünlüğü sunar. Buna göre : Söve kesimini yapan CNC Operatörüne sahip olunan sövenin projesi (söve çizimleri) autocad içerisinde iletilir.Genel olarak DWG ya da DXF uzantıları tercih edilir. Operatör Söve EPS Strafor bloklarında imalat montajını hazırlar CNC söve kesim makinası otomatik olarak söveyi keser. Kesilen mamülleri söve harcı ile kaplamak üzere kaplama makinesi cihazı sayesinde pürüzsüz bir yüzey elde edilerek kaplanır. Daha sonra kurumaya bırakınlan Söve mamülleri ortalama 48 - 72 saat dinlendirilerek kurutulup alakalı şantiyeye sevk edilir. Şantiyeye sevk edilen söve, denizlik, kat silmesi, payanda, söve tacı, dekoratif cephe kaplama malzemelerinin nasıl program yapıldığı ile alakalı verileri bir diğer makalede sizlerle paylaşacağız.


Söve Fiyatları kullanılacak sövenin ölçüsü, bina yüzeyinin metresi, gibi asli etkenlere bağlı olarak Kaliteli bir ürünün fiyatı 4.00TL ile 12.00TL arasında değişkenlik gösterir. Söve Nedir ; dış cephe kaplamasında dekorasyon ve izolasyon hedefli kullanılmaktadır. Söve fonksiyel, kullanımı kolay ve değişik değişik alternatifler sahiptir. Yalıtım ve estetik hedefli kullanılır. Genellikle bugünkü aleminde enerji tasarrufunun mühim duruma gelmesi ile birlikte bu tarz tekniklerin ehemmiyeti gün geçtikçe daha çok ehemmiyet kazanmaktadır. Pencere kenarlarına ve binanın dış cephelerine uygulanır. Ses mantolama, ısı mantolama ve estetik gibi işlevsel özelliklere sahiptir. Söve, binalarda meydana gelen enerji kaybını, soğuk ve sıcak hava giriş çıkışlarını engelleyici özelliklere sahiptir. Hafif ve kullanımı kolay mamüller olmaları nedeniyle bina detaylarına uygulanabilmektedir. Özel olarak üretilmeleri nedeniyle uzun ömürlüdürler. Binalarınızın daha estetik ve sıcak bir görüntüye ulaşmasını istiyorsanız başvurabileceğiniz mamüllerdir. Söve, değişik ebatlarda yüzü aşkın alternatifler sunmaktadır. Evinizin dış cephesinin nasıl görünmesini istiyorsanız sizlere yayılan değişik mamüllerden faydalanabilirsiniz. Bilindiği gibi çoğu mimar yıllardan beri binaların ya da yapıların daha estetik hal gelmesi amacıyla değişik mamüller meydana çıkarmışlardır. Söve programlarını da bu kapsamda işlevsel özelliklere sahip inşaat teknikleri olarak belirtebiliriz.

sove-ne-demektir

 

Söve Nedir

Bu makalemizde Söve Nedir Nasıl Uygulanır?, Kapı Sövesi Nedir sorularını beraberce cevaplandıracağız, söve binanızın estetik görünümünü de artırdığı için binanıza değer katan mimari yapı elemanlarıdır. Söve dış cephe olumsuz hava koşulları, ses, gürültü dış etkenlere karşı yüksek dayanımlı bir izolasyon malzemesidir. İstanbul Söve tarafından üretilen Söve ve Dış Cephe Kaplamaları Pencere ve Kapı Sövesi etraflarında söve malzemeleri altına veya mermerin altına denizlik uygulaması yapılabilir veya söve profillerinin üst kısmına Söve taçları uygulaması yapılabilir. Dış cephelere uygulanan söveler ham maddesinde bulunan köpük (strafor) yüksek dansite olduğundan, % 35 ile %50 aralığında gerçek oranda ısı yalıtımı (mantolama) sağlamaktadır. 
sove-ne-ise-yarar
Söve ve mantolama uygulaması ekonomik söve çeşitleri ve fiyatları olması, görsel olarak bina görünümünü zaman içerisinde dahi farklı kılan bir kimliğe bürünür 

Söve ile yapılan mantolama görsel olarak bina görünümünü zaman içerisinde dahi farklı kılan bir kimliğe bürünür. mantolama ile elde edilen tasarruf oldukça önemlidir. Dekoratif söve uygulamaları olarak yapılan söve uygulama işlerinin yapıda şık bir cephe görünümün yanı sıra yüksek oranda ısı yalıtımı sağlamaktadır.


Söve Neden Yapılır?


Söve hem dekorasyon hem yalıtım özelliğine sahip, eps ve xps strafor gibi malzemelerden yapılan üzeri reçine ile kaplanan ve tercih edilen her türlü renkte dış cephe boya uygulaması yapılabilen, sınırsız modelli bir dekorasyon ve dış cephe tasarımlarını sonuçlandıran önemli bir yapı malzemesidir. Söve strafor EPS 'den kesilerek üzerine akrilik esaslı özel sıvanın kaplanması ile üretilmektedir. Söve mantolama yapıya mimari estetik kazandırır. 

5 Adımda Söve Nedir Ne İşe Yarar?
  • Söve yüksek oranda ısı yalıtımı sağlar.
  • Söve Önemli oranda ses yalıtımı sağlar.
  • Söve Yapıya mimari kimlik kazandırır.
  • Söve benzer malzeme seçeneklerine göre (Taş, Beton, Prekast vb) oldukça hafiftir.
  • Söve malzemeleri hafif olmasından dolayı yapı statiğine olumsuz bir durum oluşturmaz.


 
Söve İmalatında Kaliteden katiyen vazgeçmeyin !

Merdiven altı üretim yapan çoğu firma 1-2 TL gibi rakamlara satış yapmaktadır. Bu tip kişi ya da kurumlara mutlaka itibar edip paranızı, vakitınızı en mühim olanı ise hayallerinizdeki Bina cephe dizaynını çöpe atmayınız. Bir çok kullanıcı tecrübesi bizlere vakit içerisinde nasıl bir hayal kırıklığı yaşandığını bizlere gösterdi. İstanbul'da strafor söve imalatı yapmakta olan yalnızca 4-5 ciddi kuruluş vardır. Bu kurumlar Bizimle anında anında Birlikte kuruluşmuş olup 12 yıldır kaliteli hizmet vermektedir. İstanbul anadolu yakası söve firmaları arasında kurumumuz Mimarca Söve mamülleri İstanbul ve Türkiye genelindeki en eski söve fabrikasıdır. Bütün Söve Modelleri amacıyla TIKLAYINIZ.