Söve Nedir?, Söve Ne İşe Yarar?


Söve Nedir?, Söve Ne İşe Yarar?

Söve Nedir?

Söve Nedir : Bütün Söve Modelleri Kapı ve pencereleri yağan yağmur suyu ve dışarıdan gelebilecek her türlü sıvı maddeden korumak ve binanın cephe tasarımına mimari estetik kazandıran kapıların ve pencerelerin iki kenarına dikey olarak uygulanan pencere veya kapının üst kenarında ise yatay olarak uygulanan yüzeyden öne doğru (dışa doğru), değişik malzemelerden yapılabilen doğal taş, alimünyum, mermer, metal, poliüretan, beton, fibrobeton, alikobalt, poliproplen, EPS Polistiren strafor, XPS Polistiren dış cephe kaplama olarak üretilebilen mimari yapı elemanlarına söve denmektedir. strafor duvar paneli makalesini inceleminizi tavsiye ederiz.

Söve Profilleri Pencerelerin bina dış cephesine bakan kısımlarına uygulanabileceği gibi istenirse estetik ve zengin görünüm açısından iç cephe sistemlerinde de uygulanabilir. Söve dış cephede iklim şartlarına dayanıklı her malzemeden yapılabilir. Söve tanımında da belirtildiği gibi, pencere ve kapı boşluklarını yağmur sularından bir nebze olsun korumanın yanında estetik görünüm amacıyla kullanılmaktadır.

sove-nedir

 Pencere Anotomisinde Söve Nedir?, Nasıl Kullanılır?;

• Çerçeve Tüm pencere sistemini çevreleyen ve destekleyen çerçeve - başlık, söveler ve eşikten oluşur.

• Üst Başlık Pencere çerçevesinin tepesini oluşturan ana yatay kısım.

• Jamblar (dikey söveler) Pencere çerçevesinin Cam Kenarı Söve ana dikey parçalar.

• Eşik Bir pencere çerçevesinin tabanını oluşturan ana yatay kısım.

• Jambliner ( L söve yüzeyi) Bir pencere çerçevesinin kenarlarına giderek pencere kanadına rahatça uyabilen bir şerittir.

soveler

Eps Söve Nedir?, Eps Sövenin İmalatı

Söve Nedir sorusunun cevaplarını yukarıda sıraladık. Bahsettiğimiz gibi pek çok çeşit malzemeden söve imalatı yapılabilmektedir.Fakat Bizim İncelememiz CNC söve makinasında ürettiğimiz EPS Strafor Polistiren Söve İmalatı Nedir? Nasıl Yapılır ; Söve İmalatı yapabilmek için öncelikle, yapının mimari kimliği ve konsepti oluşturulmalıdır. Bunun için ise yapının tasarım aşamasında yani proje aşamasında ilgili EPS söve tasarımı hazırlanmalıdır. Bu tasarımlar mimar ın kendi özel tasarımı olabileceği gibi, mevcut hazır söve modelleri de seçilerek yapılabilir. Söve Nedir sorusunu tekrardan değerlendirecek olursak, söve hem dekorasyon hem mantolama özelliğine sahip, eps ve xps strafor gibi malzemelerden oluşturulan üzeri mineral temelli malzemelerin karışımı olan, akrilik diye adlandırdığımız her renge boyana bilen, sınırsız modelli bir dekorasyon ve cephe aksesuar , söve pazarlama malzemesidir. Bina için söve pazarlama malzemesi olarakta görülür. Kapı ve pencereleri yağmur sularından güvenliğini sağlamak ve yapıların çehresine estetik görünüş vermek üzere kapı ve pencerelerin yan kenarları ile üst kenarlarına oluşturulan yüzeyden dışa doğru çıkıntılı, farklı malzemelerden yapılabilen, estetik görüntülü dış cephe kaplama elemanlarına söve denir. Söve; kapı ve pencerelerin bina dış yüzeyine bakan kısımlarına uygulanabileceği gibi istenirse estetik ve varlıklı manzara yönünden iç mekanlarda da uygulanabilir. Mimarca Söve olarak İstanbul Anadolu yakasında imalat yapmakta olup, Türkiye' nin en büyük söve imalatı yapan şirketiyiz. 

sovenin-tanimi

 

CNC söve makinası EPS Polistiren Söve Nedir Neden Avantajlıdır?. EPS Polistiren Söve bizlere birçok avantaj sunar. Tasarımcıya çalışmalarında oldukça esneklik sağlar. Tasarımcı isteği söve tasarımını kendisi hazırlayarak 1/1 ölçekte çizme avantajı sunar. Buna göre : Söve kesimini yapan CNC Operatörüne mevcut sövenin projesi (söve çizimleri) autocad ortamında iletilir.Genel olarak DWG veya DXF uzantıları tercih edilir. Operatör Söve EPS Strafor bloklarında imalat montajını hazırlar CNC söve kesim makinası otomatik olarak söveyi keser. Kesilen ürünleri söve harcı ile kaplamak üzere kaplama makinesi cihazı yardımıyla pürüzsüz bir yüzey elde edilerek kaplanır. Daha sonra kurumaya bırakınlan Söve ürünleri ortalama 48 - 72 saat dinlendirilerek kurutulup ilgili şantiyeye sevk edilir. Şantiyeye sevk edilen söve, denizlik, kat silmesi, payanda, söve tacı, dekoratif cephe kaplama malzemelerinin nasıl uygulama yapıldığı ile ilgili bilgileri bir başka makalede sizlerle paylaşacağız.

sove-ne-demektir

 

Söve Nedir? EPS Söve Nedir?

Söve Fiyatları kullanılacak sövenin ölçüsü, bina yüzeyinin metresi, gibi temel etkenlere bağlı olarak Kaliteli bir ürünün fiyatı 4.00TL ile 12.00TL arasında değişkenlik gösterir. Söve Nedir ; dış cephe kaplamasında dekorasyon ve izolasyon amaçlı kullanılmaktadır. Söve fonksiyel, kullanışlı ve farklı farklı seçenekler sahiptir. Yalıtım ve estetik amaçlı kullanılır. Özellikle günümüz dünyasında enerji tasarrufunun önemli hale gelmesiyle beraber bu tarz tekniklerin önemi gün geçtikçe daha fazla önem kazanmaktadır. Pencere kenarlarına ve binanın dış cephelerine uygulanır. Ses yalıtım, ısı yalıtım ve estetik gibi fonksiyonel özelliklere sahiptir. Söve, binalarda meydana gelen enerji kaybını, soğuk ve sıcak hava giriş çıkışlarını önleyici özelliklere sahiptir. Hafif ve kullanışlı ürünler olmaları nedeniyle bina detaylarına uygulanabilmektedir. Özel olarak üretilmeleri nedeniyle uzun ömürlüdürler. Binalarınızın daha estetik ve sıcak bir görüntüye ulaşmasını istiyorsanız başvurabileceğiniz ürünlerdir. Söve, değişik ebatlarda yüzü aşkın seçenekler sunmaktadır. Evinizin dış cephesinin nasıl görünmesini istiyorsanız sizlere sunulan farklı ürünlerden faydalanabilirsiniz. Bilindiği gibi birçok mimar yıllardan beri binaların ya da yapıların daha estetik hal gelmesi için farklı ürünler ortaya çıkarmışlardır. Söve uygulamalarını da bu kapsamda fonksiyonel özelliklere sahip inşaat teknikleri olarak belirtebiliriz.

sove-imalati

Kaliteli Söve İmalatı Nasıl Olur?

Merdiven altı üretim yapan birçok firma 1-2 TL gibi rakamlara satış yapmaktadır. Bu tip şahıs veya kurumlara kesinlikle itibar edip paranızı, zamanınızı en önemli olanı ise hayallerinizdeki Bina cephe tasarımını çöpe atmayınız. Bir çok kullanıcı deneyimi bizlere zaman içinde nasıl bir hayal kırıklığı yaşandığını bizlere gösterdi. İstanbul'da strafor söve imalatı yapmakta olan sadece 4-5 ciddi kuruluş vardır. Bu kurumlar Bizimle hemen hemen Beraber kuruluşmuş olup 12 senedir kaliteli hizmet vermektedir. istanbul anadolu yakası söve firmaları arasında kurumumuz METPOR Söve ve mantolama ürünleri İstanbul ve Türkiye genelindeki en eski söve fabrikasıdır. Bütün Söve Modelleri için TIKLAYINIZ.

soveciler





Etiketler; kapı söve fiyatları, eps söve, koçtaş söve fiyatları, söve görselleri, söve fiyatları 2018, söve hammaddesi nedir, söve makinası, söve pazarlama, fuga nedir, kat silmesi, nedir söve nedir nasıl uygulanır, söve çeşitleri ve fiyatları, söve kaplama malzemesi, mermer söve, kapı söve, ahşap söve, söve makinası, eps söve, söve imalatı makinaları, doğal taş söve, söveli binalar, söve nasıl üretilir, pencere söve modelleri