Çatılarda Isı Yalıtımı, İzolasyon Fiyatları


Çatılarda Isı Yalıtımı, İzolasyon Fiyatları

Çatılarda Mantolama, Isı Yalıtımı Fiyatları

Çatıların lüzum su lüzum ise güneş ve soğuk havadan korunması çatıların korunaklı olmasını sağlaması yönünden büyük ehemmiyet taşıyor. Çatı izolasyon türleri birbirinden değişik özellikleri kapsadığından özellik ve kalite olarak da birbirini tamamlayan özellikleri kapsıyor. İzolasyon türleri arasında tespit edilen ısı izolasyonu iklim manasında yazın sıcak ve kışın soğuk geçtiğimiz bölgelerdeki husustların hava şartlarından çok çok etkilenmemesini sağlıyor. Isı yalıtımı kendine özel levhalar ile çatı üstüne uygulayarak bütün çatıyı kapsayacak şekilde uygulanıyor. Çatılara yapılan çatı ısı yalıtımı fiyatları çatının boyutuna birtakım farklılıklar göstermektedir.

Çatılarda Isı Yalıtımının Uygulanması

Çatı ısı yalıtımı yapılmadan evvel ilk evvel çatının yüzey kısımlarının düz olması lüzumiyor. Çatının yüzey kısımlarında engebeler var ise bu engebelerin harç ile düzleştirilmesi ısı yalıtımı amacıyla çatıların hazır duruma gelmesini sağlıyor. Çatı yüzeyinin engebesiz düz bir duruma gelmesinden sonra çatının tamamı ısı yalıtımı amacıyla kullanılacak köpük malzemelerin yapışmasını sağlamak amacıyla membran programı yapılır.

Membran programı tam manası ile bittikten sonra ısı yalıtım malzemeleri olan köpükleri bütün çatıyı kapsayacak şekilde kaplanır. Bu kaplamasının sonrasında köpüklerin üstüne koruyucu şap gerçekleşebileceği gibi aynı vakitte çakıl dökülmesi hali da söz hususu olabiliyor. Çatı ısı yalıtımının yapılması ile eş güdümlü çatılar yazın sıcaklarında ve kışın soğuklarında dış çevredeki ısı farklarının evlerin ortamında hissedilmesini engelliyor. Bu hal yakıt ve elektrik hususu ile ilgili da hususta sahiplerine tasarruf olanağı sağlıyor. Mantolama nedir?

Çatılarda Isı Yalıtımı Malzemelerinin Özellikleri

Çatı mantolama yaptırmak isteyen çoğu bireyin merak ettiği husus çatı ısı yalıtımı fiyatları hususu ile ilgili meraklarıdır. Çatı ısı yalıtımı fiyatları her hususta ve binayı yalıtmak hedefiyle aynı fiyatlarda olması söz hususu değildir. Bu hal çatının boyutuna ve kullanılacak malzeme miktarın göre değişiklık gösteriyor. Çatılara ısı yalıtımı yaptırıldıktan sonra çatı yüzeyine yapılan köpüklerin tahrip edilmemesi lüzumiyor. Tahrip edilmesi halinde çatının ısı yalıtım özelliği son buluyor. Bu amaçla ısı yalıtımı yaptırdıktan sonra yetki sahibi kişi bireylerin önerilerine harfiyen uyulması çatı ısı yalıtımının uzun seneler sıhhatli bir şekilde devam etmesi manasına geliyor.