İç Cephe Mantolama Malzemeleri Nelerdir?


İç Cephe Mantolama Malzemeleri Nelerdir?

İç Cephe Mantolama Malzemeleri

İç cephe ısı yalıtımı programı hem ısı kaybını azaltmak hem de nem den korunmak amacıyla tercih edilen bir programdır. Bireysel konutlarda program gerçekleştirmek amacıyla bir izin lüzummemektedir, binalarda oluşturulan programlarda ise bina sakinlerinin onayı ve idare kararı lüzumlidir bireyler kişisel olarak ısı yalıtımı programı yaptıramazlar. strafor duvar paneli makalesini inceleminizi tavsiye ederiz.

Kullanılan Malzemeler
İç cephe yalıtımında tercih edilen iç cephe strafor duvar kaplama malzemeleri ni şu şekilde sıralamak mümkündür:


+ İç yüzey harcı
+ Yapıştırma harcı
+ Isı yalıtım levhası
+ File bandı
+ 5 mm kalınlığında alçı sıva
+ İç cephe boyası


İç Cephe Mantolama Uygulaması Nasıl Yapılır?

İç cephe mantolama uygulaması yapılacak duvar yüzeyi temizlenir ve iç cephe ısı yalıtımı malzemeleri ni gerçekleştirmek amacıyla hazır duruma getirilir. Hazırlanan levhalar yapıştırma harcı ile bina iç duvarına yapıştırılır, program kısmı elverişli ise ve program oluşturulan alan yüksekliği üçüncü kat yüksekliğini aşmıyorsa; prosedür sırasında dübel tüketimine lüzum yoktur.

Levhaların birleşme noktalarına denk istikbal şekilde file bandı uygulandıktan sonra levhaların üstüne kalınlığı 5 mm yi geçmeyecek şekilde alçı sıva uygulanır. Yapıştırıcı harcın kuruması beklendikten sonra yerleştirilen levhalar kaymayı önlemek hedefi ile çivili dübel kullanılarak sabitlenir, Uygulama tamamlandıktan sonra çimento katılı sıva yüzeye uygulanır, çimento kurumadan cam tülü çelik mala ile yüzeye yapıştırılarak program tamamlanır.

İç Cephe Mantolama Uygulamasının Avantajları

+ Isı kayıplarını en aza indirerek ısıtma maliyetini düşürür.
+ Kaliteli iç cephe ısı yalıtımı malzemeleri ve nitelikli işçilikle oluşturulan programlar uzun ömürlüdür.

+ iç cephe mantolama yalıtım programı ile sağlanan ısı dengesi sebebi ile bina da küflenme oluşmaz.
+ Isıtma ve soğutma amacıyla tercih edilen enerjide ve enerji maliyetinde düşüş sağlanır.
+ Yüzey bozulmaları, boya ve sıva dökülmeleri önlenir.
+ Kullanılan mantolama malzemesi TSE standartlarına makul olmalıdır, maliyet düşürmek amacıyla standart altında iç cephe mantolama  malzemeleri tüketimi söz hususu olduğunda uzun vadeli kullanımda yalıtım malzemesi ilişki ettiği alçı malzemenin suyunu emerek nem oluşturmakta bu halde ısınma maliyeti artmaktadır.

+ Dikkat edilmesi lüzumen mühim bir konuda tercih edilen malzemenin yanmaya sağlam ürünlerden seçilmesidir, Kullanılan malzeme muhakkak yanmaya ve damlamaya karşı sağlamlık testlerinr uygun ve kalite belgeli olmalıdır.