En Çok Tercih Edilen Dış Cephe Mantolama Çeşitleri


En Çok Tercih Edilen Dış Cephe Mantolama Çeşitleri

En Çok Tercih Edilen Cephe Kaplama Yöntemleri Nelerdir?

Cephe kaplama, yalın sıvadan granite, alüminyumdan cama kadar pek çok değişik türü bulunan, yapıların son kat programlarıdır. Modern yapılarda dış cephenin yalıtımı içeriğine da büyük hassasiyet gösterildiğinden, cephe kaplama tekniklerinin anında hepsinde gerçekten ısı yalıtımı sistemi kullanılır. strafor duvar paneli makalesini inceleminizi tavsiye ederiz.

Cam ve alüminyum gibi uygulamalarda teknik değişik olsa da, geleneksel yapıların cephe kaplamalarında, dış cephe yalıtım malzemeleri ve yalıtım sıvalarının kullanılması genel geçer teknikdir.

Ülkemizde anında her yapıda, yakın vakte kadar nerdeyse hiç kullanılmayan yalıtım teknikleri, bundan sonra yasai bir mecburilik niteliğindedir. Bu gün hiçbir yapı doğru bir cephe kaplama programı yaptırmadan, iskan izni alamaz. Hem de bu mecburilik yalnızca yeni oluşturulan yapılar amacıyla geçerli olmayıp, geçmişte inşa edilen yapıları da kapsar.

Hali hazırda bir yapı sahibi iseniz ve yapınız ısı yalıtım özelliklerini gerçekleştiren bir cephe kaplama tekniği ile kaplanmış değilse, gerçekten fiilen ruhsatsız bir yapıda oturmaktasınız. Zira yapı, yasa nazarında asli niteliklerin sağlanmadığı bir standarda sahip durumdadır. Yapıların Enerji Kimlik belgesi alması, bundan sonra bir mecburiliktur. Bu nedenle, hangi tür yapı söz konuu olursa olsun, ısı yalıtımı yapılmış olmalı ve ısı yalıtımı

En Fazla Kullanılan Mantolama Teknikleri

Mantolama, en çok tercih edilen cephe kaplama tekniğidir. Sıva üstüne EPS ya da Taşyünü ile oluşturulan yalıtım katmanı, ısı yalıtımı kimyasalları ile sıvanarak son katta boya oluşturulan bu teknik, maliyetleri bakımından çok makul seviyededir. Hem de bu tip ısı yalıtımı programları manzara itibariyle classic bir sıvanın izlenimini sunar ve geleneksel yapıların bu şekilde kaplanmasında hiçbir sakınca yoktur.

Tabii ısı yalıtımı ardından yapının enerji gereksinimi yarı yarıya da düşmektedir. Zaten kamusal zorlamanın esasında yatan konu da ilk önce harcamanın azaltılması, bundan dolayı hem maliyetlerin hem de hava kirliliğinin azaltılmasıdır.

Modern yapılarda dış cepheler, alüminyum ya da cam ile de kaplanabilmektedir. Özellikle cephe duvarları yapılmayan çok katlı yapılarda tercih edilen cam programı, direkt olarak bir ısı yalıtımı etkeni sunar, çünkü tercih edilen camlar yalıtımlı camlar olmaktadır. Alüminyum ise duvarın üstüne kaplanarak nerdeyse hiçbir cıva ya da aynısı gereç gereksinimi olmaksızın cephenin kaplanmasını sağlar. Elbette maliyetleri bakımından bu teknik daha az tercih edilir. İç mekanada strafor duvar kaplama panelleri ile kaplama yapılır.