Mantolama Nedir, Mantolamanın Tanımı


Mantolama Nedir, Mantolamanın Tanımı

Mantolama Tanımı, Mantolamanın Nedir?

Mantolama Nedir; Yapıların dış cephelerine yalıtım malzemeleri kullanılarak bir kaplama yapılması uygulamasıdır. Yapının dış koşullardan doğrudan etkilenmesini engeller ve ısı korunmasını sağlar. Sektörde faaliyet gösteren dış cephe mantolama firmaları bu uygulamayı gerçekleştirebilme kabiliyetine sahip firmalardır. Bu noktada kabiliyetten bahsedilir, zira dış cephe mantolama firmaları özel araçlara sahiptir ve uygulama nitelikleri ağır olduğundan her boyuttaki işletme buna vakıf olmayabilir. Binaların boyutuna bağlı olarak, farklı niteliklerde iskeletlerin kurulması, yeterli personele sahip olunması ve dış cephe mantolama firmaları tarafından ihtiyaç duyulan araç ve gerece sahip olunması gereklidir. Dekorasyon faaliyetleri yapmakta olan küçük çaplı firmaların dış cephe mantolama firmaları gibi faaliyet gösterebilmesi beklenmez. Kaldı ki, en küçük boyuttaki mantolama faaliyeti dahi ciddi bir personeli gerektirir ve oldukça yoğun bir uğraştır.

Mantolama Uygulaması

Mantolama yapılmadan evvel yapının dış cephesi yalıtım malzemelerinin uygulanmasına hazır hal getirilir. Gerekirse dış cephe ısı yalıtımı firmaları yönünden yapının bütün dış cephesinin soyulup tekrar sıvanması yoluna dahi gidilebilir. Bu hal gereksinime bağlıdır koşul olmamakla eş güdümlü pek çok yapının dış cephesinin seneler ortamında zarar görmesinden dolayı fazlası vakit lüzumlu olmaktadır. En azından bu tip yapılarda dış cephe ısı yalıtımı firmaları yönünden bir tadilat yapılacaktır.

Bu aşamayı müteakip olarak, yalıtım gereçi bina duvarlarına kaplanır. Kaplama prosedürü fazlalıkla yapıştırma biçiminde yapılsa da nerdeyse bütün uygulamalarda mantolama dübelleri ile gereç sabitlenir. Garantici dış cephe ısı yalıtımı firmaları bu safhayı katiyen es geçmezler.