Mantolamada Sıva Harcı Katlarının Oluşturulması ve Donatı Filesi Nasıl Uygulanır?


Mantolamada Sıva Harcı Katlarının Oluşturulması ve Donatı Filesi Nasıl Uygulanır?

Mantolama, Isı Yalıtımı Yapılırken, Sıva Harcı Katlarının Oluşturulması ve Donatı Filesi Uygulaması

Mimarca Söve & Mantolama Uygulamasında ısı yalıtım levhalarının yapıştırılması ve dübellenmesi işlemlerinden sonra ilk kat yüzey sıvası programı yapılır. Hazırlanan Mimarca Söve & Mantolama Uygulamasında sıva harcı, çelik mala sayesinde yüzeye eşit miktarda homojen olarak yapılır (Resim1). Yüzey sıvasının program kalınlığı her bir katta en çok 2 mm olmalıdır.

Donatı filesi, henüz kurumamış ilk kat yüzey sıvasının üzerine, yukarıdan aşağıya doğru bastırılarak ve iyice gerilerek, katlanmadan ve yalıtım levhasından tüm yüzeye eşit mesafede olacak Resimde yerleştirilmelidir. Birleşim bölgelerinde donatı filesi, her vakit 10 cm üst üste bindirilerek uygulanmalıdır (Resim2).

İlk kat sıva harcı kurumadan, hava sıcaklığına göre en az 3-4 saat sonra, ikinci kat sıva harcı yapılır. Uygulama esnasında donatı filesinin yerinden kaymasını ya da ilk kat sıva harcı içine gömülmesini engellemek için, hava haline bağlı olarak ilk kat sıva harcının hafifçe suyunu atması beklenerek ikinci kat sıva harcı programı tamamlanır (Resim3). Böylece yüzey, dış cephe kaplamasına makul duruma gelmiş olur.

Sıva Harcı Katlarının Oluşturulması ve Donatı Filesi Uygulaması Detaylı Resimli Anlatımı