Mantolama, Isı yalıtımı Uygulama Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?


Mantolama, Isı yalıtımı Uygulama Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Mantolama Uygulaması Öncesinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?

+ Mantolama programı, +5°C ile +30°C sıcaklık aralığında yapılmalıdır.

+ Uygulamaya başlamadan önce bina üzerindeki cam, ahşap, vb. yapı elemanları kirlenmeye ve zarar görmeye karşı korunmalıdır.

+ Binanın geneli ve ısı yalıtımı yapılacak yüzey nemli olmamalı, döşeme şapları, iç ve dış duvar sıvaları kurumuş olmalıdır.

+ Tüm program yapılacak yüzeyler, yapışmayı azaltacak kalıntılar içermemeli yağdan arındırılmış ve tozsuz olmalıdır.

+ Mantolama yapılacak yüzeyde topraktan yukarıya yönde gelişen nem olmamalı, toprağın en az 30 cm üzerine kadar çıkacak şekilde su yalıtım programı tamamlanmış olmalıdır.

+ Bina cephesinde sahip olunan kaplamaların (astarlar, boya ve eski sıvalar) dayanıklılığı denetim edilmeli, gerek görülürse sökülmelidir. Çatlak ya da kabarıklıkların tamiratı yapılmalı, sağlam bir zemin elde edilmelidir.

+ Isı yalıtım levhalarının yapışacağı yüzeyde 2 cm’yi geçen eğrilikler varsa, program öncesi kaba sıva ile düzeltilmelidir.

İklim şartları göz önüne alınarak cephe, güneş, yağmur ve rüzgardan korunduktan sonra program yapılmalıdır.

+ Cephedeki yağmur olukları, kablolar, vb. ısı yalıtımı düzeneğinin üzerine alınmalı ve en az 6 - 7 cm uzakta kalacak şekilde yerleştirilmelidir.

Uygulamanın ve çalışma güvenliğinin sağlanması için ısı yalıtımı sistemi malzemeleri deforme olmayacak şekilde, kuru ve serin bir ortamda depolanmalıdır.