Dış Cephe Kaplama İle Mantolamada M2 Fiyatları


Dış Cephe Kaplama İle Mantolamada M2 Fiyatları

Dış Cephe Kaplama İle Mantolamada M2 Fiyatları

Isı yalıtım manasına gelen Dış cephe kaplama uygulaması dış cephenin ısı yalıtımla kaplanmasıdır. mantolama işlemlerinde köpükler tüketilir ve binanın etrafı ısıya sağlam duruma getirilir. Sıcaklık ve soğuktan daha az tesirlenmesi sağlanan binalara ısı yalıtımı prosedürü uygulanır. İşlemde üç teknik vardır. Bu tekniklerden dış ve iç ısı yalıtımı daha çok tüketilir. Hem de sandviç programı da ısı yalıtımda tercih edilen başka teknikdir. Binaların ısı yalıtımı olması binaların içine de olumlu tesir yapar. Çünkü soğuk ve sıcak tesirleri içeriyi daha az tesirler. Rutubet hadiseleri azalır. Dış cephede ısı yalıtımı uygulanan binalarda ısı dengesi meydana gelir ve olumsuz hava koşulları binayı tesirlemez.

Mantolama Özellikleri
Dış cephenin koruyucu olan ısı yalıtımı su dengesini de sağlar. Böylece binada yoğuşma oluşumu engellenir. Isı yalıtımında etraf korunur. Orta büyüklükteki bir binanın ısı yalıtımı zamanı 4 haftayı bulabilir. Dış cephe Kaplaması ile Mantolama m2 fiyatları İstanbul ve etrafında yüksek olmaktadır. Binaların yüksek olması maliyeti artırmıştır. Dış Cephe Kaplama işlemleri binanın dış cephe güvenliğini sağlar ve binayı sıcaklığa sağlam duruma getirir.

Dış Cephe Kaplama Malzeme Hesabı Nasıl Yapılır?

Her firmada ısı yalıtımı malzeme fiyatlarında parametrelik gösterebilir. dış cephe kaplama malzemesi hesaplama prosedüründe Marmara ve Ege Bölgesinde tavsiye edilen ısı yalıtım levhasının kalınlığının 4-5 cm olarak belirlenmiştir. Ancak malzeme sarfiyatı binanın cephe sayısına, olduğu iklim şartlarına, maruz kaldığı dış etmenlere ve kullanılacak malzemenin kalitesine göre fiyat hesaplaması değişir.

Bazı firmalar makul fiyat politikası diyerek ucuz malzeme tüketimine giderek fiyatları aşağı çekebiliyor. Ancak kalitesiz malzemeler ile uygulanan ısı yalıtımılarda ısı yalıtımı randımanlı olmayacağı gibi uzun vadede bina sağlığına zarar verebilir. Ancak ısı yalıtımı prosedüründen tam verim almak amacıyla tercih edilen mantolama malzemesinin kaliteli olması önemlidir. Hem de her firmaya göre işçilik fiyatları da parametre olabiliyor.

Mantolama Fiyat Analizi
Bina yöneticileri binanın gereksinim duyduğu dış cephe ısı yalıtımı malzemesi hesaplama prosedürü amacıyla bilgi sahibi olmak adına çoğu firmanın hizmeti olan bedava yalıtım keşfi yaptırılarak, ardından değerlendirme yapabilirler. Başarılı bir ısı yalıtımı prosedüründe tercih edilen malzemelerin standartlara idealliği ve uygulanan işçiliğin kalitesinde önem vermek gerekmektedir.