Dış Cephe Kaplaması İle Isı Yalıtımı Nasıl Yapılır?


Dış Cephe Kaplaması İle Isı Yalıtımı Nasıl Yapılır?

Dış Cephe Kaplaması ile Isı Yalıtımı Nasıl Yapılır?

mantolama, yapıların ısı tasarrufu elde edebilmeleri amacıyla lüzumlu olan kapsamlı programlar bütünüdür. Farklı çeşitleri tespit edilen program, yeni kuşak teknolojiler yardımıyla %50 tasarruf elde edilebilen bir programdır. Hatta kimi yapıların niteliksiz inşa seviyeleri nedeniyle tasarruf seviyesi %80’e kadar çıkabilmektedir. Dış Cephe Kaplaması ile Isı Yalıtımı çeşitleri amacıylade yer alan program, bütün yapılar amacıyla en efektif çözümdür. Kimi kaynaklarda iç cephe ısı yalıtımı programsından bahsediliyor olsa, da iç cepheden uygulanan programların tam olarak beklenilen neticesi meydana koymadığı kanıtlanmıştır.

İç Cephe Dış Cephe Kaplaması ile Isı Yalıtımına Karşı Mantolama
İç cepheden ısı yalıtımı gerçekleştirmek kuşkusuz olasıdür. Fakat iç cephede uygulanan yalıtım programlarının dış cepheye göre ciddi eksiklikleri söz hususudur. Öncelik ile yapı dışarıdan tamamiyle kaplanmamış olduğundan, hiç bir detayından ısı kayıbı ısı yalıtımı programsında söz hususu olmayacak ve iskelet soğumayacak ya da ısınmayacaktır. Oysa iç cephe programlarında yapı dış etkenlerden direkt olarak tesirlenir. Yapının dış cephesinin ısı birimi sonunda sıcaklığının değişmesi, içeride uygulanan yalıtımın niteliklerinin de daha kuvvetli olmasını gerektirecektir. Hem de içeriden uygulanan yalıtıma dekoratif nitelikler kazandırmak olabildiğince zordur.

Buna karşılık ısı yalıtımı, dış cephede gerçekleşen bir program olduğundan, tercih edilen gereç bakımından daha serbest bir alan söz hususudur. Kullanılan yapı kimyasalları bakımından daha rahat davranılabilir ve bundan dolayı program daha kolay gerçekleşir. Bunun yanısıra çok değişik dekoratif niteliklerin kazandırılabilmesi de olası olmaktadır.

Son olarak iç cephe programlarının yapının hacmine tesir edeceğinin altını çizmek gerekir. İç alanda kayıp yaşam sürdürmek yerine dışarıdan bir program yaptırmak çok daha avantajlıdır.

ısı yalıtımı nasıl yapılır

Mantolama Nasıl Yapılır?
Mantolama nasıl yapılır sorusunun yanıtı bir kaç aşamalı bir prosedürü ifade eder. Öncelik ile ısı yalıtımı çeşitlerinden hangisini seçeceğinize karar vermeniz gerekir.

+ EPS/XPS Mantolama
+ Taşyünü Mantolama
programlarından bir adedini seçerek projelendirme adımına geçebiliriz.

Uygulama safhasında ilk olarak yapının dış cephesi program uygulanabilecek duruma getirilir. Bunun amacıyla var ise sıva eksiklikleri ve tamirat gerektiren başka kesimler düzeltilir. mantolama levhalarının monte edilebilmesi amacıyla makul bir zemin oluşturulur. Bu satıh düz ve dübelleme amacıyla makul olmalıdır. İlk katmanda XPS ya da Taşyünü gereçlerinden makul olanı yüzeye yapılır ve hiç bir boşluk kalmayacak şekilde, zeminden tavana bütün yapı kaplanır.

İkinci aşamada kaplama malzemesinin üzerine ısı yalıtımı filesi yapılır. Bu program bir ileri katta gerçekleşecek sıvanın tutması amacıyla lüzumludir. File programsından sonra sıva yapılır. Sıva adımında tercih edilen gereç sıradan bir sıva ürünü değil, bu program amacıyla özel olarak üretilmiş bir üründür.

Sıva ve mineral programları ile dolgu malzemesinin üstünde bir katman daha elde edilir. Bu katmanın en üzerine ısı yalıtımı amacıyla özel üretilmiş boyalar yapılır. Tabii bu safhaların amacıylade dekoratif özellikler de planlanır ve yapının ilaveten bir dış cephe programsına gereksinim duymaması sağlanır. Mantolamanın yapı sahibine sunmuş olduğu en mühim avantajlardan birisi şüphesiz dış cephe dekorasyonu özelliği de sağlayacak olmasıdır.

Mantolama nasıl yapılır sorusunun yanıtı kuramsal olarak bu kadar yalın ifade edilebiliyor olsa da, program bu kadar yalın değildir ve uygulayıcı firmanın ciddi bir tecrübeye sahip olması gerekir. Aksi durumda görünüşte her şey yolunda gitse de netice beklentilerinizden çok uzak olabilir.