Dış Cephe Mantolama Nedir? Kısa Anlatım


Dış Cephe Mantolama Nedir? Kısa Anlatım

Dış Cephede Mantolama Nedir? Kısaca Isı Yalıtımı Tanımı

Yapılarda ısı köprüleri oluşturmadan ısı yatılımın devalılığını sağlamak hedefiyle uygulanan uygulamalar mantolama yani ısı yalıtımı ismini almaktadır. Binalara ısı yalıtımı amacıyla içten, dıştan ya da sandviç duvar olarak 3 değişik yöntemle programı yapılabilen mantolama binalarda ısı kayıplarının önüne geçebilmektedir. İnsanın olduğu evlerden iş yerlerine kadar her türlü yapı amacıyla hayat alanlarında ısı konforu gerçekleştiren prosedür ve uygulamalar enerjiden de tasarruf edilmesini sağlayabilmektedir. Genellikle dış cephe mantolama programları yapının fiziki yönden en makul olan ısı yalıtım sistemi olarak bilinir. Bu sayede kış aylarının soğuk yüzünü iç mekanda hissetmeden hem enerji tasarrufu hem de bütçenizden tasarruf sağlanabilmektedir. Değişikliğe uğrayan mevsim şartlarında ısı kayıpları ya da kazançlarını dengelemek hedefiyle bilhassa binanın dış yüzeyinin mantolama yöntemiyle ısı yalıtım malzemeleriyle kaplanması amacını taşımaktadır. Isı yalıtım malzemelerinin yapının dış yüzeyine uyarlanması ile bina yapım adımında yapılar mantolama sonuçlanmış olarak kullanıma hazır duruma getirilmektedir.

Isı Yalıtımının Tanımı Kısaca

Teknik olarak hesaba katıldığında ise ısı köprüsü meydana gelmesine izin vermeden ısı iletim katsayısına ulaşılarak binanın dış yüzeyindeki uygulamalar ısı niteliğini de mantolama yardımıyla meydana koyabilmektedir. Binalarda bilhassa betonarme yapı elemanları tamamiyle yalıtılarak ısı köprülerinin oluşması ısı yalıtımı yardımıyla engellenebilmektedir. Yapının dış duvarları amacıyla uygulanan mantolama programlarında dış bölge koşullarından etkilenme tehlikesini de azaltan mantolama yapının ömrünün uzun olmasını ve yıpranmasını engelleyecektir. Yapılara sağladığı pek çok faydasında %50’ye varan ısı tasarrufu ile bilhassa kış aylarını hayat alanlarınızda rahat geçirebileceğiniz ısı yalıtımı yardımıyla enerji tasarrufu da bütçenizi rahatlatacak.

Kısaca Dış Cephede Yalıtım Nedir?

Binanın dış duvarlarından çatılarına, toprak ilişkili mahallerinden katları ayıran döşemelere kadar mantolama yapılabilmektedir. Isı yalıtımı sağlanmak dilenen binada kesinlikle programı yapılması gereken ısı yalıtımı hayat alanlarınızı her yönden rahat ve konforlu kullanımlarınıza olanak tanımaktadır. Metpor danışarak tekniklerine makul olarak konunun uzmanı ekiple yapılacak ısı yalıtımı uzun seneler ısı yalıtımında problem hayatayacağınız üstünlükleri da yanında getiriyor. Yapılar amacıyla mecburi olarak kesinlikle programı yapılması gereken ısı yalıtımı amacıyla tercih edilen mantolama prosedürü yapının değerini yükselmesine da katkı sağlamaktadır. Her yönüyle rahatlığı, konforu ve güvenilir hayatı bir arada yayınlayan yapılar amacıyla mantolamanın mükemmel yapılması gerekir