Enerji Tasarruf İçin En Doğru Seçim Mantolama


Enerji Tasarruf İçin En Doğru Seçim Mantolama

Enerjide Tasarrufu İçin En Doğru Seçim Mantolama

Mantolama Tasarruf denilince yapılar amacıyla ilk alternatif olarak değerlendirilir. Pekiyi nasıl oluyor da mantolama bu neticesi meydana çıkarabiliyor hiç düşündünüz mü? Sadece yapınızı yalıtarak tasarruf elde edebilmenin olası olmasına rağmen bu güne kadar namacıyla beklediğinizi sorguladığınızı biliyoruz. Senelerdir üşüyüp, korkunç ısınma maliyetlerine katlanmak mecburiyetinde olmak fikri sizi üzüyor. Ama bundan sonra buna mecbur değilsiniz. Çünkü bugünlerde devletin de zor olan tedbirleri yardımıyla her yapı belli standartlara sahip olmak durumundedır.


Tasarruf Ettiren Yalıtım Çözümleri
Bugün bir yapı sahibinin mesul bulunduğu standartlar yapıların sadece statik nitelikleri değildir. İmar yasasına ek olarak getirilmiş olan yapıların enerji performansı yönetmeliği kapsamında bütün yapıların ısı tasarrufu ilkelerine makul şekilde üretilmesi ya da makulluğunun daha sonradan sağlanması gerekir. Yeni yapılacak yapılar, yapı ruhsatı alırken bu belgeye sahip olmak durumundedır.


Eski Yapılar İçin Zorunlu ısı yalıtımı Geliyor
Yeni bir yapı inşası vakitcinde kontrol kamu otoritesi bakımından kolaydır. ısı yalıtımı tasarruf koşullarını yapı kullanma izin belgesi verirken denetleyebilir ve sahip olunacak enerji kimlik belgesine bakarak yapının lüzumlu izinlerini çıkarabilir.

Ancak, durumu hazırda inşası sonuçlanmış ve yapı kullanma izin belgeleri eski yasaya göre verilmiş yapılar da söz konusudur. Bu yapılar kanundan ayrı tutulmamış ve kamu otoritesi bu yapı sahiplerine kanuna makul duruma gelmeleri amacıyla belli bir vakit vermiştir. Bu vakit tamamlanmadan bütün yapıların enerji kimlik belgelerini almaları mecburi tutulmuştur.

Mantolama Tasarruf

Süre Sonunu Beklemeyin Artan Fiyatlardan Etkilenmeyin
Mevcut ekonomik koşullar öneme alındığında, bütün ürün ve hizmetlerde bulunduğu gibi ısı yalıtımı fiyatları da yükselmektedir. Zira programda tercih edilen materyallerin fiyatları yükselmektedir. Anlık olarak fiyatların değişiyor olması namacıylaiyle ısı yalıtımı tasarruf fırsatlarından daha yüksek fiyatlarla faydalanmak durumunde kalabilirsiniz. Bir an öncesinde programları yapmak amacıyla girişime geçmeli ve ısı yalıtımı program firmaları ile iletişime geçmelisiniz. Hem de sahip olunan yasa namacıylaiyle mantolama şirketlerinin çok yüksek maliyetlere katlanıyor bulunduğunu unutmayınız.

Mantolama tasarruf sağlasın istiyorsanız, Mimarca Söve & Mantolama gibi, yüksek nitelikli işlemler sağlayan firmalardan destek alabilirsiniz. Bizler sizin amacıyla yüksek standartlarda imalat sağlıyor ve en iyi neticelere ulaşmanızı sağlıyoruz. Uygun maliyetlerle hizmetlerden faydalanmak amacıyla bizi arayınız. Ücretsiz keşif ve bilgilendirme hizmetlerimizden istediğiniz vakit faydalanabilirsiniz.