Mantolama, Isı Yalıtımı Yaptırmayanların Rehberi


Mantolama, Isı Yalıtımı Yaptırmayanların Rehberi

Dış Cephe Isı Yalıtımı, Mantolama Yaptırmayanlar için Rehber

Binaların enerji sarfiyatını en alt civara indiren ısı yalıtımı uygulamalarına anında başlayın. Sadece kışın ısınmak amacıyla kullandığımız enerji tasarruf etmekle değil, yaz aylarında aşırı sıcaklara karşı da ısı yalıtımı ile efektif çözümler elde edebiliriz. Mantolamanın en büyük özelliği programın yenileme gerektirmiyor olmasıdır, enderen fazlalıkla niteliksiz uygulamalarda tamirat lüzumlu olsa da genel olarak Mantolamanın bakımı söz hususu değildir.

Mantolama yapılırken tercih edilen dış cephe boyaları ısı yalıtımı gibi olabildiğince uzun ömürlüdür. Keyfe keder renk farklılığı ya da aynısı uygulamalar Elbette yapabilir mantolama yapılmış Satı her türlü boya ile tekrardan renklendirilebilir. Bu amaçla lüzum estetik lüzumse tasarruf özellikleriyle ısı yalıtımı sahip olabileceğiniz en nitelikli uygulamadır.

Mantolama Zorunlu Bir Uygulama mı?
Evet, binaların enerji performansını denetim etmek üzere çıkarılmış olan enerji verimliliği kanunu kapsamında, zemin kısmı 50 metrekare ve üstünde olan bütün yapıların enerji kimlik belgesine sahip olması lazım olur. Enerji kimlik belgesi; yapıların enerji performansını gösteren resmi belgedir. 2000li senesinin başından beri ülkemizde elektrikli ve elektronik cihazlarda tercih edilen enerji kimlik belgesi, bundan sonra yapılar amacıyla de mecburidir. Nasıl ki, elektrikli ve elektronik cihazlarda D düzeyinin altında enerji kullanımı kabul edilmiyorsa, yapılarda da aynı seviyenin altındaki enerji tüketim değerleri kabul edilmez.

Yani temelinde mantolama uygulaması aslında mecburidir. Eğer başka ısı yalıtım yöntemleri ile enerji kimlik belgenizi alabiliyor ve kanuna makul bir yapıya sahip olabiliyorsanız, mantolama mecburidir diyemeyiz. Fakat başka ısı yalıtım yöntemleri ile örnek olarak A katagorisi bir enerji performansına sahip olmak amacıyla çok yüksek maliyetlere katlanmak lazım olur. Mantolama ile bunu elde etmek son derece kolaydır.

Isı yalıtımı ile Ne Kadar Tasarruf Edilebilir?
Isı yalıtımı tasarruf miktarının niteliğine göre kuşkusuz farklılık gösterir. Mesela hiç ısı yalıtımı yapılmamış ve niteliksiz bir inşaata sahip bir yapıda ısı yalıtımı ardından enerji tasarruf seviyesi yüzde 80 e kadar çıkabilirken, nitelikli ve kısmi olarak yalıtılmış bir yapıda bu miktar %50 seviyesinde kalabilir. Elveda ısı yalıtımıdan sonra öyle ya da bu tür bir tasarruf elde edilecektir. Açıkça ifade etmek lazım olur ki ısı yalıtımı yapılmamış bir yapının enerji kimlik belgesi alabilmesi olabildiğince düşük bir ihtimaldir.