Strafor mantolama Nasıl Yapılır?, Aşama Aşama Isı Yalıtım Uygulaması


Strafor mantolama Nasıl Yapılır?, Aşama Aşama Isı Yalıtım Uygulaması

Strafor Mantolama Nasıl Yapılır?

Dış cephe strafor mantolama uygulamaları 7 aşamada gerçekleştirilir.


+ Strafor mantolama Yapılacak Yüzeyi Hazırlama

Yüzeyde toz ve yağ gibi yapışmaya engel oluşturacak etkenler varsa öncelikle bunlar temizlenmeli, yüzey strafor ısı yalıtımı için hazır hale getirilmelidir. Bunların haricinde dökülme, aşınma, şişme, pürüz ve kabarma olan bölgeler güzelce fırça gerekirse önce zımpara yardımı ile temizlenir. Çünkü, strafor mantolama levhalarının yapışacağı yüzey düzgün, pürüzsüz ve temiz olması gereklidir.


+ Su Basman Profili nin yerleştirilmesi

Su basman profilleri strafor mantolamada kullanılmak dilenen levhaların enine (kalınlığına) göre belirlenir ve yerleştirilir.

+ Isı Yalıtımı Levhalarinin yapıştırılması

Yapıştırma harcı uygulanmıs levhalar, levhalar arasinda bosluk kalmamasina ilgi ederek duvara yapıştırılır.

+ Isı Yalıtım Levhalarının Dübellenmesi

Yapıştırma işleminden sonra ısı yalıtım levhalarının performansını ve devalılığını uzun yaşamlı bir şekilde sürdürmesi amacıyla ısı yalıtım levhaları dübellenir.

+ Köşe Profilinin Yerleştirilmesi

Köşelerde yel ve su etkisi ile levhalar gerisinde zaman amacıylade meydana gelebilecek ayrılma risklerini önlemek ve düzgün bir köşe oluşturmayı basitleştirmek köşe profilleri yerleştirilir. Dilatasyon, damlalık ve denizlik profilleri lüzumlu bölgelerde kullanılır.

+ Dış cephe sıva Katlarının Oluşturulması ve Donatı Filesinin Yerleştirilmesi

ısı yalıtım levhalarının üstüne ilk kat sıva atılır. İlk kat sıvayı anında takiben, donatı filesi ilk kat sıvanin üstüne hafifçe gömülerek yerleştirilir. Sıva kurumadan ikinci kat sıva uygulamalası yapılır.

+ Dış Cephe Boya

Boyama işlemine geçildiğinde direk dış cephe boya uygulayabilir ya da sıva üzerindeki sorunları örtmek amacıyla mineral sıvı uygulanıp üstüne dış cephe boyası uygulayabiliriz. Desenli dış cephe boyaları ile de sıva sorunlarını örtmekte kullanılabilir.


7 Adımda Strafor Mantolama Nasıl Yapılır? Sorusunun cevaplarını beraberce vermiş olduk.