Isı Yalıtımı Uygulamasında Dikkat Edilmesi Gerekenler


Isı Yalıtımı Uygulamasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Isı Yalıtımında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Isı yalıtımı uygulaması ile tasarruf edilmesini gerçekleştiren dış cephe kaplamada ilgi edilecek hususlar ve üstünde durulması gereken mühim noktalar bulunur. Dış cephe kaplama prosedürü vasıtası ile daha az enerji harcayarak ısınmak ve serinlemek olasıdür. Bu tasarrufu sağlayacak olan prosedürün yapılması amacıyla de her aşamanın doğru ve kusursuz bir şekilde yerine getirilmesi gerekir.

+ Binanın Keşfi
Binanın dış cephesine uygulanan ısı yalıtımı prosedürü yapılmadan evvelce binanın kullanılacak malzemeler yönünden yüzey yapısının idealliği değerlendirilmelidir. Yüzeylerdeki eğim doğru hesaplanmalı ve hasarlar da prosedüre başlamadan evvelce onarılmalıdır. Hem de dış cephe kaplama malzemelerinin de gerektiği kadar kullanılması büyük ehemmiyet taşımaktadır.

Isı Yalıtımı Uygulamasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Hakkında Kapsamlı Bilgiler 

+ Teknik Yeterlilik
Yapılacak olan prosedürün uzmanlık istemesinden dolayı prosedürü gerçekleştirecek olan şirketi ilgili seçmek gerekir. Dış cephe kaplama şirketleri amacıyla ayırıcı nitelikleri ise çalışan kadrosunun yetkinliği, uygulanan işi denetlemesi ve olasıysa İZODER ya da yapımcı firmalar doğrultusundan refere edilebiliyor olmasıdır. Bunun dışında, şirketlerin kendi sahip oldukları referanslar üstünden de inceleme yapılması olası olabilir.


+ Malzeme Seçimi
Dış cephe kaplama tipleri arasından seçim yapar iken bina kadar bölgenin de değerlendirilmeye dahil edilmesi gerekir. Her malzeme her bina amacıyla ideal olmadığı gibi her bölge amacıyla de ideal olmayacaktır. Örneğin, Türkiye’de genel olarak EPS ve XPS kullanılırken, bu ikisinin 6 cm’lik boyutları da daha çok Marmara Bölgesi amacıyla tercih edilir.

Isı Yalıtımı Mantolama Uygulaması İle İlgili Teknik Bilgiler 

+ Garanti Koşulları
İşlemi gerçekleştirecek olan şirket ile yapılacak olan sözleşmede kullanılacak olan malzemenin, işçilik kalitesinin ve yapılacak olan prosedürün dayanıklılığının da garantisi istenmelidir. Hem de garanti sürelerinin ne olacağına dair net bir bilgiye sahip olunmalıdır.

+ Estetik Görünüm
Dış cephe kaplama modelleri ve fiyatları değişiklik gösteriyor. Bütçeniz amacıyla en ideal olan malzemeyi seçerken binanın estetik manzarası amacıyla de en ideal kaplama modelini seçmenizde yarar vardır. Aksi halde, ısı yalıtımının tasarrufundan yararlanırken estetik manzara konusu ile ilgili memnuniyetsizlik yaşayabilirsiniz. Bu sebeple de prosedüre başlamadan evvelce 3D modelleme yaparak binanın prosedür bittikten sonra nasıl görüneceğini gösterebilen firmalar ile çalışmak daha avantajlı olabilir.