Dış Cephe Kaplamanın Faydaları


Dış Cephe Kaplamanın Faydaları

Dış Cephe Kaplamanın Faydaları

Binalara uygulanan mantolama faydaları vasıtası ile hem enerji tasarrufu hem de ekonomik tasarruf sağlayabilirsiniz. Günümüzde ilerleyen teknoloji ile eş güdümlü bilhassa enerji tasarrufu amacıyla çoğu seçenek çözüm gerçekleştiriliyor. Bu çözümlerden biri olan ve ısı yalıtımı amacıyla sarfedilen mantolamanın faydaları da bu yenilikçi çözümler arasında yer alıyor.

Daha çok ısı yalıtımı olarak biliniyor olsa da dış cephe kaplamanın avantajlarından biri de yağmur, kar ve yel yüzünden meydana gelen tahribatı minimize etmesidir. Zamanla hava koşulları yüzünden ortaya gelen tahribatın etkilerinden koruyarak bina ömrünü uzatır.

+ Enerji Tasarrufu
Enerjinin doğru tüketimi gün geçtikçe her alanda ehemmiyet kazanıyor. Dış cephe kaplamanın faydalarının en ehemmiyetlilerinden biri de enerji tasarrufu sağlamasıdır. Yaklaşık olarak %50 oranında enerjiden tasarruf ve ekonomik yönden da kazanç sağlar.

+ Isıyı Dengeler
Isı yalıtımı olması vasıtası ile kışın soğuk havalarda konutların amacıyladeki ısının muhafaza edilmesine yardımcı olur. Ortalama 20 – 22 derece olması gereken oda ısısını koruyarak sadece kışları havanın sıcak kalmasını değil, yazların da konutlarda daha serin geçip gitmesini sağlar.

+ Rutubeti Engeller
Rutubeti sebep olan nem daha çok dış yüzeyde ortaya gelen yoğuşmadan kaynaklanmaktadır. Hem de küf ve mantar oluşumuna da gene yüksek orandaki nem sebep olur. Dış cephe kaplama vasıtası ile ısıl dengenin oluşturulmasıyla bu gibi olumsuz haller ortadan kalkar.

Yangına Karşı Koruma
Dış cephe kaplama tipleri birbirinden değişik işlevlere de sahiptir. Bunlar arasında mineral yün ile uygulanan kaplamalar yangına karşı maksimum düzeyde koruma sağlar. Avrupa Harmonize Sınıflandırma Standartları bazında yanmazlık yönünden en kaliteli grubu ise A1 katagorisi oluşturur.

+ Gürültü Kirliliğinin Önlenmesi
Ses yalıtımı kadar yüksek bir performanstan bahsedilemiyor olsa da dış cephe kaplama vasıtası ile havanın da yalıtımı belli bir oranda gerçekleşerek gürültüyü yalıtır. Bu da bilhassa kalabalık şehirlerde tespit edilen işlek caddeler amacıyla konutların daha konforlu olmasını gerçekleştiren bir değer katar.

+ Estetik Görünüm
Birçok değişik dış cephe kaplama modelleri arasından seçim yapılarak binalara ideal olan yeni bir manzara kazandırılmasına yardımcı olur. Böylece bina sadece ekonomik ve enerji bakımından tasarruf kazanmakla kalmaz, mantolama vasıtası ile manzarası ile estetik yönden da zenginleşir.