Kapı Söveleri Nedir?, Pencere Söveleri Ürünlerine Genel Bakış


Kapı Söveleri Nedir?, Pencere Söveleri Ürünlerine Genel Bakış

Kapı Söveleri Nedir?, Pencere Söveleri Temel Kavramları

kapı söveleri ve fiyatları ile alakalı görüş ayrılıklarını kapsamlı olarak ele alacağız. kapı söveleri nedir ? Nerede kullanılır? Isı yalıtımına katkı sağlar mı? Cevaplarını eş güdümlü aramaya başlayalım. Sizin amacıyla yaptığımız incelemeler sonucunda, kısa ve anlaşılır bir şekilde, detaylara açıklama yapalım.

bina-kapi-söveleri  

Kapı Sövesi Nedir?

16-30 dansite (yoğunluk) sahip EPS hammaddesi olan mamüllerdir. Bu mamüller Cnc kesim makinaları ile özel şekillerde kesilir ve yüzeyleri çekme sistemi yada püskürtme sistemiyle akrilik bazlı özel bir harç ile kaplanır. Yüzeyleri bu özel formüllü harç ile kaplanan kapı söveleri kurumaya bırakılır. Ortalama 2 gün kurutulan mamüller program amacıyla hazır duruma gelmiş olur. Standart 200 cm boyları olan kapı söveleri, bir önceki makalemizde açıkladığımız et kalınlıkları ve enleri ile fiyatlandırılır. Bu fiyatlandırmalar aynı vakitte mamüllerin düz yada desenli olmasıyla alakalı de
farklılik göstermektedir.

kapi-sovesi-nedir 

Kapı ve Pencere Söveleri Nerede Kullanılır?

Kapı söveleri binalarımızın kapılerinin çevresinde yapılır ve yalıtıma sağladığı destek ile eş güdümlü uygulanacak binanın görsel yönden da değer kazandırdığı bir üründür. Ürünler arkasına malzeme amacıyla ideal olan yapıştırma mamülleri kullanılarak uygulanabilir. Örneğin EPS kalekimi yada PU yapıştırıcılar ile. Genel olarak görselliğe hitap eder ve binanıza şıklık kazandırır. Kilit taşları ve dekoratif süs taşları ile de sövelerinize farklı bir görsel hava katabilirsiniz.

kapi-sove-modelleri-cesitleri 

Kapı Söveleri Isı Yalıtımına Katkı Sağlar Mı?

Pencere söveleri üretimini ve nerelerde kullanıldığını sizlerle paylaştıktan sonra şimdi de sıra en çok sorulan bu bozukluğun cevabını vermeye geldi. Kapı söveleri binanızın görsel değerini arttırır. Tamamen göze hitap eden bir ürün olan kapı söveleri ısı yalıtımına az da olsa katkı sağlar.
kapılerin etrafını sararak kapınizden içeriye giren havayı kalkan vazifiyeti yaparak yalıtımın manksimum seviyeye çıkmasında rol oynar. Mimarca Söve & Mantolama Ürünleri olarak eksper personel kadromuzla sizler amacıyla üretmiş olduğumuz bu söve gruplarına ait mamüllerimize internet sitelerimiz aracılığı ile ulaşabilir, dilediğiniz ürüne ait kod numaraları ve isimleri ile rahatlıkla sahip olabilirsiniz.