Fugalı Mantolama Fiyatları 2020


Fugalı Mantolama Fiyatları 2020

Fugalı Mantolama Fiyatları 2020

Fugalı Mantolama, binaların dış cepheleri amacıyla yapılan ısı yalıtım sistemine verdiği isimdir. Mantolama binaların ısıtma ve soğutma maliyetlerini azaltır, ısı yalıtımı izolasyon sağlar ve ısı transferinden ve termal gerilmelerden kaynaklanan küf, rutubet, duvarlardaki çatlama ve dökülmeleri engel olarak bakım ve tamir maliyetini düşürür.
Dış cephe yalıtımı amacıyla Türkiye'de son senelerde uygulanmaya başlanan fugalı Mantolama prosedürü Avrupa ülkelerinde standartlarla tescillenmiş ve enerji tasarrufu hedefli olarak uzun yıllardır kullanılmaktadır.

Binalarımızda ısınmak ve serinlemek hedefiyle kullandığımız kalorifer, kombi, klima ve buna benzer cihazların kullandıkları enerji, ısı yalıtımı programı ile yüzde 50 miktarında azalabilmektedir. Şayet binaların çatı ve esası amacıyla de fugalı ısı yalıtımı sistemi yapılmış ise bu miktar yüzde 60′lara kadar çıkabilmektedir.

Fugalı Mantolama M2 Fiyatları 2020

Fugalı Mantolama yapılarda en mühim ısı kayıbı yaratan kiriş ve kolonları da içerir. Binaların dış cepheleri ve bina duvarlarının tamamını kaplamadıktan sonra mantolama sisteminden verim alınamaz.
Mantolama düzeneğinin en mühim özelliği hiçbir Aralık kalmayacak şekilde binanın dışarıdan ısı yalıtım levhaları ile tamamıyla kaplanmasıdır.
Mantolama sistemi uygulanırken, kirişler, kolonlar, pencere merkezleri, duvarlar, çıkma altları dahil olmak üzere bir tüm olarak düşünülüp fugalı dış cephe kaplaması programına geçilmelidir.
Mantolama dış cephe yalıtım sistemleri vasıtası ile yapılarda korozyon sorunu yaşanmaz, iyi bir mantolama binanın ömrünün uzamasını sağlar.
Mantolama bina cephesindeki duvar, kolon ve kirişleri su ve rutubetten koruyarak binanın ömrünü uzatır. Binalarınızın su ve ısı yalıtımı sağlanarak konutlarınızda konforlu ve huzurlu bir hayat ortamı ortaya getirir.

Fugalı Mantolama Uygulamasında gaye ısı yalıtımdır. Uygulama yapılmadan evvelce ne tür bir program yapılacağına karar verilmelir. Fileli ısı yalıtımı programı mı yoksa akrilik esnek sıva kaplı ısı yalıtımı programı mı. Akrilik sıva kaplı sistem fileli sisteme göre uygulanması çok daha kolaydır. Akrilik sıva kaplı ısı yalıtımı esnek olduğundan ötürü yaz-kış farkından ötürü ortaya gelen ısı farklarından etkilenmez.

Fugalı ısı yalıtımı diye tanımladığımız sistem normal ısı yalıtımı plakasının üstüne 25 ya da 50 cm. de bir fuga açılmasıdır. Fugalı ısı yalıtımı dış cepheye ayrı bir görüntü katar. Fileli sistemde fuga ustalar doğrultusundan cephede fuga açma yapılırsa hem düzgün olmaz Fugalı Mantolama M2 Fiyatları 2020 oldukça yükselir.

Yalı baskı (Siding) kendisine has açılı diyogonel bir görselliğe sahip olan ve üstüne akrilik esnek elyaflı sıva kaplanmış olan bir hazır sistem ısı yalıtımı malzemesidir. Pvc den yapılmış siding malzemelere göre çok daha ekonomiktir. Isı yalıtım olarak ciddi üstünlük sağlar. Fugalı Mantolama Fiyatları hem işçilik hem de malzeme açısından hazır mantolama levhaları olduğundan ekonomiktir.

Mantolama da iki ayrı eps kullanılır. Beyaz eps ve karbonlu eps malzemeleridir. Karbonlu eps nin ısı yalıtım sayısal değeri beyaz eps ye göre daha fazladır. Bu durum doğal olarak Fugalı Mantolama Fiyatları açısından doğrudan bir etkendir. Xps diye tanımladığımız daha yoğunluğu yüksek ve sert olan malzeme ise dış cephenin soluk almasını engellediği amacıyla tavsiye edilmez. Diğer bir ürünümüz üzeri akrilik temelli esnek elyaflı sıva ile kaplanmış olan ısı yalıtımı malzememizdir. Bu mamüller program hazır haldedir, file ,sıva vb. malzemelere gereksinim yoktur.