Hazır Mantolama Plakaları, Fugalı Kaplama


Hazır Mantolama Plakaları, Fugalı Kaplama

Hazır Mantolama Plakaları, Fugalı Kaplama

Dış cephe estetik manzara ve ayrıntı çözümlemelerde sarfedilen kapı ve pencere söveleri değişik model ve ebatlarda uygulanabilmektedir.

Konutlarınızın dış cephelerine dekoratif bir manzara kazandıran söve programları ile bir arada yağmurla bir arada kendini yıkama ve temizleme özelliği olan özel boyalar kullanılarak vakit içersinde kirlenmeleri önlenmekte ve uzun yıllar konutlarınıza aynı estetik sayısal değeri katmaları sağlanmaktadır.

Cephe söve programları, profesyonel metotlar ve mamüller kullanıldığı taktirde yapı ömrüne eş değer ömre sahip olmakta, konutlarınıza değer katmaktadır.

Fugalı Isı Yalıtım Levhası

Dış Cephe hazır ısı yalıtım levhası eski ya da yeni her türlü yapıda kolaylıkla kullanılabilen dekoratif yapı elemanlarından oluşur. Dış cephe süslemelerimiz yüksek nitelik (30dns) EPS malzemeden üretilmektedir.

Dış cephe hazır ısı yalıtım levhası dışı, dış cephe şartlarına dayanıklı akrilik sıva ile kaplıdır.

Ayrıca Geçmişten Günümüze vazgeçilemeyen ahşap dokuyu straforla bütünleştirerek ahşap görüntülü yalı baskı ve söveyi üretmektedir.

EPS yüksek basma dayanımı yardımıyla dayanıklıdır. Bünyesine su almaz ve donma çözülme dayanımı yüksek bulunduğundan dolayımı doğa şartlarına karşı dayanıklıdır. Dış cephede ki ısı değişimlerine karşı dayanıklı bulunduğu üniversite laboratuarlarında test edilmiştir.

Dış cephe hazır ısı yalıtım levhasının dışındaki özel sıva güneşin ultra viole ışınlarına karşı koruma sağlar, elastik yapısı yardımıyla çatlamayı ,kırılmayı ve yaşlanmayı engeller.

Söve, Denizlik, Kilit Taşı, Yalı Baskı, Payanda, Sütun, Sütun Başı olmak üzere ayrıntılı profilleri sahip olunantur.

Dış cephe kaplaması olarak çok avantajlı olmasının nedeni yalın anlatımla sıvalı bir strafor olması nedeni ile ek file sıva lüzumtirmeden dış cepheye direk uygulanıp boyanabilmesinden ileri gelmektedir.

Fugalı Kaplama Uygulamaları, Binalarda Hazır Mantolama Sistemleri Nasıl Yapılır?

1.Cephelere iskele kurulur.

2.Birbirini takip eden yüzeyler amacıyla ip atılır.

3.Sövelerin uç kısımları makine ile kesilerek arka yüzeyi yapıştırıcı ile taraklanarak cepheye tutturulur.

4.Pencere üstleri ve başka malzemlerde kapak yapılması lüzumen yerler makine ile kesiler deniz tutkalı ile tututrularak yapıştırıcı ile cepheye monte edilir .

5.Pencere üzerlerine ve kat silme üzerlerine mastik geçilir .

6.Her boya en az 3 adet ileriki şekilde çivilenerek . kuruma gerçekleşince çiviler sökülür .

7.Tüm ek yerleri deniz tutkalı ile yapıştırılıp şişen deniz tutkallarının taşan kısımları spatula ile temizlenir.

8.Tüm ek yerleri ve çivi yerleri onarım harcı dile rutuş yapılarak kuruma tamalanınca yüzey düzgünlüğü sağlanarak şekilde zımpara prosedürü yapılacaktır.

9.Uygulanan bütün malzemelerin terazide olmasına özen gösterilir.

10.Daha sonra astar uygulanarak yüzey boyaya hazır duruma getirilir.

Dış cephe söve hazır ısı yalıtım levhası durumu hazırda sahip olunan yapı ya da tekrar inşa edilen bütün yapılarda kullanılabilen hafif dekoratif dış cephe söve elemanlarıdır.

Dış cephe profillerimiz B1 katagorisi Alev almaz Beyaz EPS strafor Polistiren malzemeler kullanılmaktadır.. Dış cephe söve hazır ısı yalıtım levhasımiz natural hava şartlarına karşı zarar görmemesi amacıyla üzeri, akrilik temelli içersinde çoğu mineral barındıran söve harcı ile sıvanarak kurutulmaya bırakılır.

Dış Cephe Kaplamaları bugünkü teknolojisiyle strafor söve olarak imal edilen yüksek ısı yalıtım özelliği taşıyan Ahşap desenli cephe kaplaması olarakta üretilmektedir.

Fugalı Hazır Mantolama Nedir?

Fugalı ısı yalıtım kaplamaları 6 tür kimyasal ve ayrıntılı minerallerden oluşmakta ve zor hava şartlarına dayanımları yüksek bulunduğundan olumsuz hava koşullarından etkilenmemekte bundan dolayı EPS yalıtım levhaları üstünde yüksek dayanıklılık dayanıklıaktadırlar.

Fugalı ısı yalıtımı kaplamaları 2 değişik metotla uygulanabilmekte ve konutlarınıza değer katmaktadırlar.

1- Dış cephe yalıtımında sarfedilen levhalar (EPS,XPS vb..) duvara aşağıdan yukarı kadar tesbit edilir, fuga kanalları istenilen bölgelere özel kesim aletleri ile açılır ve alüminyum fuga profilleri yerleştirilir.

2- Özel olarak imal edilmiş fuga profilleri ısı yalıtımı levhaları ile bir arada uygulanır,kesim prosedürü yapmaya lüzum yoktur. Birinci yöntemden daha süratli uygulanabilir, birleşim bölgelerinde ısı köprüsü oluşturmaz.

Fugalı Mantolama ; Fugalı kaplamalarda expanted polistren Eps strafor istenilen kalınlık ve modellerde şekillendirildikten sonra Akrilik emülsyon temelli dış cephe sıvası ile kaplanım kullanımıza sunulmaktadır.

Fugalı Mantolama kalınlıkları 3 cm den başlamakta talebiniz ve dilediğiniz tarafında istenilen kalınlıklarda uygulanabilmektedir.

Isı yalıtımında en çok tercih edilen Eps Strafor düşük maliyetlerle yüksek ısı yalıtımı dayanıklıasının yanı sıra straforun kapalı gözenekli yapı yardımıyla nem ve rutubet engelleyici ektiside yüksektir.

Uygulamada sarfedilen Akrilik Emülsiyon temelli sıvanın elastik ve dayanıklı yapısı olması itibariyle yeni binalarda binanın zemine oturması sırasında cepheyle bütün olarak haraket edip vakit içersinde oluşabilicek çatlamaların önüne geçilmektedir.

Fugalı Mantolama programlarında plakaların ek yerlerine söve onarım harcı kullanılması azemi ölçüde mühim ve ilgi edilmesi lüzumen bir noktadır. Yapılcak onarımlerde kullanılacak onarım harcı cephede bütünüyle homojen bir yüzey elde etmemize olanak sağlar ve de farlık sıcaklık ve bina hareketlerinde kaplama ile aynı oranda hareket edeceğinden vakit içersinde oluşabilicek kılcal çatlakarın oluşumuna ve cephenizin su alması gibi durumların önüne geçilmesini sağlar.