Dış Cephe Mermer Uygulamaları


Dış Cephe Mermer Uygulamaları

Dış Cephe Mermer Uygulamaları

Denizlik mermerler pencere sistemlerinin estetiğini tamamlayan, pencerelerin iç ve dış bölgelerine daha çok dekoratif hedefli yapılan, ana maddesi mermer olan yapı malzemeleridir. Dekoratif özelliğinin yanı sıra bina dış cephesine yapılan ısı yalıtım malzemelerini de yağmur suyu sızıntılarından koruma özelliği mevcuttur. Yapısı itibariyle dayanıklı ve estetik olan denizlik mermer değişik desen, renk, büyüklük ve fiyat seçenekleriyle estetik dizaynlar ve orjinal çizgiler oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

Binanıza yapılan ısı yalıtım sistemlerinin yağmur gibi bölgesel faktörlerden korunması ve uzun yaşamlı olabilmesi için, yalıtım sistemi programlarının sonrasında balkon parapet üstlerinde gerçekleştirilecek mermer programları tavsiye edilmektedir. Uygulanacak mermerin genişliğinin yalıtım malzemesinin genişliğine göre ayarlanarak uygulanması, cephenizi boşluklardan sızabilecek yağmur sularından korunmasını ve balkonlarınızın işlevsel bir estetiğe sahip olmasını sağlayacaktır. Parapetlerdeki mermer aynı vakitte balkon kapama sistemlerinizin de daha basit ve dengeli bir şekilde uygulanmasına yardımcı olmaktadır.

Aşınmaya karşı dayanıklı ve sert bir malzeme olan mermer bina giriş ve bina içlerindeki merdivenlerde tercih edilen dayanıklı ve estetik bir kaplama elemanıdır. Hem iç hem de dış mekanlarda en çok tercih edilen ve bugünümüzde mimari öğelerde de sıkça sarfedilen mermer, merdivenlerinize asil bir manzara sağlayarak uzun seneler boyu dayanıklılığını koruyacaktır.

Bina giriş döşeme ve duvarlarına uygulanacak mermer kaplamalar, vuruş ve ağırlığa dayanıklı sert ve dayanıklı yapısıyla uzun yaşamlı bir kullanım sağlayacaktır. Bina girişleri, binanın iç kısımlarına oranla en yoğun ve en sık sarfedilen, göz önünde olan alanlardan biridir. Bu sebeple mermer kullanımı, bina girişlerinizde hem kullanım üstünlüğü hem de görsel zenginlik sağlayarak binanıza değer katacaktır.