Dış Cephe Isı Yalıtımı ve Sağladığı Yararlar Nelerdir?


Dış Cephe Isı Yalıtımı ve Sağladığı Yararlar Nelerdir?

Dış Cephe Isı Yalıtımı ve Sağladığı Yararlar Nelerdir?

Ülkemizde enerji talebinin giderek arttığı günümüzde, senelik toplam enerji gereksinimizin çok büyük bir alanı ( aşağı yukarı %75 ) dışalım yolu ile karşılanmaktadır. Isıtma ve soğutma amaçlı, konutlarda gereksinim duyduğumuz miktar ise aşağı yukarı %35 dolaylarındadır. Türkiye’deki toplam konut adedinin aşağı yukarı 19 milyon adet ve bunların yalnızca %15’inde dış cephe mantolama yalıtım yapıldığını göz önünde bulundurursak, 16 milyondan çok konutta dış izolasyon olmadığı ve harcanan paraların boşa boşa gittiği kaçınılmaz bir durumdur. Yıllık yalıtımsız binalardan ötürü boşa harcadığımız para aşağı yukarı 11,5 milyar doların üzerindedir. Oysa bu enerji doğru kullanılmış olsaydı hem tabiata hem de ekonomiye mühim katkılar sağlanabilirdi.

Ülkemizde beyaz eşya gibi sağlam tüketim mallarında A katagorisi A Plus gibi ekonomik ürünlerdeki şuurlu duruma geldik. Oysa dış cephe ısı yalıtımı ile yapacağımız tasarruf bunların çok üzerindedir. Üstelik çoğalan yakıt fiyatları sebebiyle ısı yalıtımı yaptırmak bir tercih değil mutlak zorunluluktur.


Mimarca ile Dış Cephe Isı Yalıtımının Faydaları

+ Mimarca Isı kayıp ve kazançlarını azaltarak %50’ye varan enerji tasarrufu sağlar.

+ Mimarca Sağladığı tasarruf sebebiyle 2,5 sene bölgeında yatırım maliyetini karşılar.

+ Mimarca Bina cephelerinde hem ısı yalıtımı hem de su yalıtımı sağlar. Betonarme elemanlarının korozyona maruz kalmasını engeller.

+ Mimarca Yapının taşıyıcı kısımlarında yer alan demirlerin paslanmasını ve kapasitesinin düşmesini önler, bu sayede binaların depreme karşı olan mukavemetinde azalma ortaya gelmez.

+ Mimarca Yapıların bakım ve tamir giderlerini azaltır.

+ Mimarca Binaya yapılacak ilk yatırım maliyetleri minimize edilmiş olur.

+ Mimarca Isı köprülerinin oluşması engellenir, yapı dış etkilerden korunur.

+ Mimarca Kışın soğuktan, yazın aşırı sıcaktan koruma sağlar.

+ Mimarca Bina iç kısımlarındaki yoğuşma ve rutubeti engel olarak daha konforlu bir bölge sağlar.

+ Mimarca Binalarınıza yeni bir manzara kazandırır.

+ Mimarca Hızlı yapılır etrafa zarar vermez.

+ Mimarca Dış cephe izolasyonlu binalar yardımıyla daha az yakıt tüketileceğinden havaya salınan CO2 miktarı da az olacak, çevrenin korunmasında mühim bir katkı sağlanacaktır.