Isı Yalıtım Sıvası Nedir? Mantolama Sıvası Nedir?


Isı Yalıtım Sıvası Nedir? Mantolama Sıvası Nedir?

Isı Yalıtım Sıvası Nedir?

Bir binada ısı yalıtımı çok mühim faktördür. Isı yalıtımı olmayan bir yapıyı ısıtmak gerektiğince zordur. Tam manasıyla ısıtmak amacıyla de yüklü bir ısınma ücreti ödemek lazım olur. Isı yalıtımı amacıyla çoğu yol yer alır iken en etkili yol ısı yalıtım sıvası yaptırmaktır. Peki ısı yalıtım sıvası nedir bilmeyenler merak edecektir ve avantajlarına da göz önüne alındığı vakit kesinlikle yaptırmaya karar verilecektir. Isı yalıtım sıvası ısı yalıtımı programlarında sarfedilen en mühim program aralarından birisidir. Bu noktada uygulayıcı firmanın en nitelikli sıvayı tercih etmesi büyük ehemmiyet arz eder.

Isı Yalıtım Sıvası yani Mantolama Sıvası

Isı yalıtım sıvası nedir? sorusu en kısa ve en net şekilde cevaplamak lazım olur ise, yüzde yüz natural bir malzeme olan perlitle yapılmış olan bir sıvadır. Son günlerde ısı yalıtımı denildiği vakit ilk akla gelen ve tanınmışlığı çoğalan bir sıva çeşididir.

Isı Yalıtım Sıvası Kullanım Alanları
Isı yalıtım sıvası nedir sorusundan sonra nerelerde kullanıldığı da mühimdir. Isı yalıtım sıvası binaların dış cephe yüzeylerinde, binalarda tespit edilen kolon ve kirişlerde, kaba ya da ince sıvalarda, tuğla vb. yerlere uygulanabilmektedir. Uygulama sonunda ısı yalıtımını maksimum düzeyde sağlar.


Isı Yalıtımında Yüzeyi Hazırlama


Isı yalıtım sıvası yapılmadan evvelce bir yüzey hazırlama yapılır. Yüzeyde pürüz var ise bu pürüzlerin giderilerek düz bir yüzey durumuna getirilmesi lazım olur. Yüzeyde kabarma varsa, kireç ya da yağ birikintileri oluşmuş ise bunların kesinlikle giderilmesi lazım olur. Boyalı yüzeylerde oluşmuş kabarıklık varsa çentme tekniği ile bu kabarıklıklar giderilebilir.

Isı Yalıtımı Sıvasının Karışımı Hazırlama Aşaması ve Uygulanması

Isı yalıtım sıvasını hazırlamak amacıyla ilk evvelce harç teknesine su doldurulur. Daha sonra ısı yalıtım sıvası dökülür. Karışım bire bir ölçüde hazırlanır. Kullanılacak harç teknesi temiz olmalı. Karışım iyice karıştırılarak kıvam elde edilir. Karışımı kıvama getirerek iyice hazırlamak amacıyla elektrikli aksama sahip mikser kullanılır. 5 dk. kadar karıştırılıp 3 dk. kadar da dinlendirilince karışım hazırdır.

Uygulamaya geçildiğinde evvelcede hazırlanmış olan anotların arasına mala ile ya da makine ile püskürtme yolu ile kalınlık 1 cm olacak şekilde uygulanır. Son olarak priz alabilmek amacıyla 48 saat beklenir ve priz alındıktan sonra ikinci kat geçilir. Boşluklar doldurulur, mastar hazırlanarak son kata geçilir.