Mantolama Uygulaması Aşamaları


Mantolama Uygulaması Aşamaları

Mantolama Uygulama Aşamaları


Binalara ısı yalıtımı yapılmak istendiğinde ısı yalıtımı program aşamaları ısı yalıtımıyı yapacak profesyonel ekipler yönünden doğru bir şekilde yapılması gerekir. mantolama program aşamaları konun uzmanı ekipler yönünden yapılması büyük ehemmiyet taşımaktadır. Mantolama prosedürüne başlamadan evvelce dış cephede yalıtıma zarar verebilecek ya da yalıtımı olumsuz yönde etkileyebilecek ürünlerin ortadan kaldırılması gerekir. Zamanla dökülmeye yüz tutan boyalar, vida, çanak anten ve buna benzer nedenler ısı yalıtımının kusursuzluğu amacıyla olumsuz etkenlerdir. Mantolama prosedürü amacıyla bütün olumsuz etkenlerin ortadan kaldırılarak yapının ısı yalıtımı prosedürüne hazır duruma getirilmesi , prosedürün kusursuzluğunu gözler önüne serecektir.

Mantolama prosedürüne hazır duruma gelmiş olan yapı amacıyla mantolama program aşamaları değişkenlik gösterebilmektedir. Binanın gereksinim duyduğu alana bağlı olarak başlangıç profilleri, yapıştırma harcı, dübelleme, kıyı ve köşeler, donatı sıvası ve filesi, dekoratif sıva ve son olarak boya yapılır. Yapının gereksinim duyduğu alana göre işlemler sırası ile doğru malzemelerle uygulanmaktadır. Son olarak ise boya ya da yapının yüzeyinde görünecek dekoratif programlarla yapının şık ve estetik manzarası sağlanabilmektedir.

Yalıtım levhaları mastar ve terazisinde şaşırtma yöntemiyle, duvara yapıştırılmalıdır. Isı Yalıtım levhası yapıştırmasından aşağı yukarı 24 saat sonra dübelleme prosedürüne geçilmelidir.Dış Cephe Mantolama Uygulamasında , m2’ye 6 adet dübel kullanılmalıdır. Isı yalıtım prosedüründe , dübelleme prosedüründen sonra köşelerin daha düzgün ve yel , yağmur gibi etkenlerden etkilenmemesi amacıyla köşelere fileli köşe profili (köşebent) yapılır.Denizlik , damlalalık vb. malzemeler lüzumlu yerlere uygulanmaktadır.


Dış Cephe Uygulama


Dış cephe ısı yalıtımı programında köşebent programından sonra ısı yalıtım Sıvası programına geçilir.Isı Yalıtım Sıvası, 1.kat binanın dış cephesinin en üst bitiş noktasından aşağı doğru yapılır.Isı yalıtım sıvası 1.kat kurumadan üstüne alkali dayanımli 160gr/m2 ısı yalıtım filesi , (Donatı Filesi) yukardan aşagıya doğru 10 cm binili şekilde tam olarak ısı yalıtım sıvasına gömülmeden yapılır.Isı yalıtım filesi, programından sonra 2. kat ısı yalıtım sıvası yapılır.Isı yalıtım sıva programı kuruduktan sonra çimento temelli dekoratif ısı yalıtım sıvası (mineral sıva), mala ile yapılır.Son olarak silikonlu dış cephe astarı yapılır ve astar kuruduktan sonra 2 kat silikonlu ya da isteğe bağlı olarak dış cephe boyası ile dış cephe ısı yalıtım, prosedürü sonlandırılır.

Metpor Yalıtım yönünden uygulanan ısı yalıtımı program aşamaları, yapıların problemsiz ve uzun yaşamlı kullanıma imkân tanımaktadır. Hem de doğru program ile daha rahat ve konforlu kullanım pek çok yönden mantolama prosedürü yardımıyla tasarruf sağlayabilirsiniz.


Mantolama Uygulama Aşamaları Nelerdir?
1) Yüzey Hazırlık
2) Yalıtım Levhaları Yapıştırma
3) Yalıtım Levhaları Dübelleme
4) Fileli Köşe Profili
5) Isı Yalıtım Sıva Uygulama
6) Donatı File Uygulama
7) İkinci Kat Isı Yalıtım Sıva Uygulama
8) Dış Cephe Boya Astarı Uygulaması
9) Dekoratif Sıva (Mineral Sıva)
10)Dış Cephe Boya Uygulaması