Mantolamada Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?


Mantolamada Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Mantolamada Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

ISI YALITIMINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR
* DETAYLI BİNA KEŞİF UYGULAMASI
Uygulama evveli yapının sahip olunan şartlarının iyi belirleme edilmesi, mantolama levhalarının yapışma mukavemetinin sağlığı amacıyla bina dış yüzeyinin doğru tahlil edilmesi gerekir. Uygulama amacıyla lüzumlu detayların (çatı detayları, mermerler, doğramalar vb.) doğru halledilmesi gerekir. Cephede belirleme edilen anten, klima ünitesi, yağmur iniş boruları vb. aparatların sökümü ve ısı yalıtım programsının bitiminde nerede mevzumlandırılacağı mevzularında karar verilmelidir.

* DETAYLI FİYAT TEKLİFİ
Dış cephe yalıtım kararı almış mevzut yönetimlerinin öneri toplamaya başlamadan evvelce olasıysa teknik şartname hazırlamalıdır. Şartname hazırlık adımında yapımcı firmalardan ve İZODER’den mevzu ile alakalı yardım alınabilmektedir. Şartnamede yapılacak işler, kullanılacak malzemeler ve özellikleri belirtilmelidir. Mantolama şirketlerinden öneri istenirken ilgi edilmesi gereken mevzular ise kısaca şöyledir; Teklif dosyasında, programda kullanılacak malzemelerin teknik özellikleri, sarf miktarları, ortalama program zamanı, her program amacıyla çeşitli fiyat ve metraj verileri, firmanın nitelik belgeleri, mesleki yeterlilik belgeleri, mali yapısı, garanti şartları ve referansları vb. veriler bulunmalıdır.

* UYGULAMA İÇİN TEKNİK YETERLİLİK
Mantolama şirketi seçiminde yapımcı firmalardan yardım istenilmesi ve yapımcı firmaların bayilerinin tercih edilmesi programın niteliksine direk tesir etmektedir. Firmanın kadrosundaki yalıtım ustalarının yapımcı firmaların ya da İZODER’in düzenlemiş bulunduğu eğitimlere katılmış olması ve sertifikalı olmasına ilgi edilmelidir. Firmanın teknik personelinin program uygulanan binaları daimi denetlemesi ve işçilik niteliksinin daimi izlendiği firmaların tercih edilmesi sistemden maksimum verimin alınması amacıyla lüzumlu şartlardan biridir.

* YALITIM MALZEMELERİNİN TEKNİK YETERLİLİĞİ
Uygulama yapacak firmaların kullanacağı malzemelerin TSE-TSEK varsa CE belgeleri, paket sistem kullanılacak ise ETAG 004, ETICS gibi test raporları da istenmelidir. Yeterlilik belgesi olmayan ısı yalıtımı malzemelerinin kullanılması gelecekte sorunların yaşanmasına sebebiyet verebilir.

* FİRMANIN REFERANSLARI
Uygulama yapacak olan firmadan kesinlikle referansları istenmeli ve olasıysa devam eden ya da sonuçlanmış en yakın binaya gidilerek program ve firma ile alakalı bilgi toplanmalıdır.

* GARANTİ ŞARTLARI

Uygulamayı yapacak olan firmadan işçilik amacıyla garanti istenmeli ve sözleşmede açıkça belirtilmelidir. Mantolama paket sistem yapımcılerinin de garanti zamanı göz önünde bulundurulmalıdır, olasıysa paket sistemler tercih edilmelidir.

* İŞ GÜVENLİĞİ

Uygulamacı firmanın iş güvenliği önlemleri ve program yapacak olan yalıtım personelinin SGK dökümleri istenmeli ve sözleşmede bu hususlar belirtilmelidir.

* ESTETİK TASARIM

Bina cephesinde dekoratif mamüller ( fuga, söve, kat silmesi vb.) değişiklik ve değer katacak programlar yapabilen, program evveli binanızdaki değişimi görebileceğiniz, 3 ebatlı renklendirme hizmeti sunabilen firmaları tercih edilmelidir.