Söve Kolon Kaplama Nedir?


Söve Kolon Kaplama Nedir?

Söve Kolon Kaplama Nedir?

Söve Sütun yani bir başka deyişle söve kolon kaplama Malzemeleri yapılarda klasik eğilim taşıyıcı olarak sarfedilen sütunların yani kolonların görünümünde olup, dış cephe de dekoratif dış cephe süsleme elemanı olarak kullanılmaktadır.

Demir ya da ahşap bir taşıyıcı sıva ile düzgün yüzey oluşturulamayan, görsellik kazandıralamayan betonarme sütunların kaplanmasında da kullanılabilmektedir. Dekoratif söve kolonlar, strafor esaslı mantolama malzemesi olup istenilen çap ve ölçülerde eps strafordan kesilerek, üzeri akrik esaslı mineral dış cephe sıvası ile kaplanarak mukavemet sağlanmaktadır.

Kolon Söve Modelleri ve Fiyatları

Bu uygulamalarda kolon söve modelleri içleri boş ve iki parça üretilir ve yerinde kaplanacak olan elemanı saracak biçimde iki parça birbirlerine yapıştırılır. İstenilen biçim ve ebatlarda üretilebilen söve kolon kaplama malzemeleri eşdeğer malzemelere göre fiyatları açısından oldukça ekonomiktir. Sütunlar isteğe göre baş ve ayak kısmına ek parçalarla seçenek bir çok biçimde kullanılabilir. Çok hafif ve kolay olan bu dekoratif kolon söve çeşitleri, İşçilikten ve vakitten mühim tasarruf sağlarlar. Sütunların içlerinin EPS-strafordan olması sütunun hafİf olmasını, üzerlerinin akrilik Akrilik Esaslı Söve Harcı ile kaplanması ise dış hava koşullarına ve dış darbelere karşı korunmasını sağlamaktadır. İyon, dor söve kolon başlıkları gibi farklı modellerde olarak da üretilebilen sütun başları ve sütun ayakları vardır.