14 Maddede Isı Yalıtımı Nasıl Yapılır?


14 Maddede Isı Yalıtımı Nasıl Yapılır?

14 Adımda Isı Yalıtımı Nasıl Yapılır?

  1. Isı Yalıtımı Uygulaması için Yüzey Hazırlık
  2. Subasman Profili Yerleştirme
  3. Mimarca Isı Yalıtım Levhaları Yapıştırma
  4. Mimarca Isı Yalıtım Levhaları Dübelleme
  5. Mimarca Köşe Profilleri Yerleştirme
  6. Mimarca Fileli Sıva Uygulama
  7. Mimarca Dekoratif Kaplama ve Dış Cephe Boya
  8. Uygulama yapılacak yüzey tozdan, kirden, yağdan ve nemden arındırılmaktadır. Dökülme ya da kabarma olan bölgeler tel fırça ile temizlenmekte, çatlak ve kırık bölgeler dolgu malzemeleri ile onarım edilmektedir.
  9. Kullanılacak ısı yalıtım levhalarının su basman profiline konularak düzgün bir hat oluşturması sağlanmakta ve çerçeve metodu ile yapıştırıcı sürülen levhalar, su basman profiline oturtularak duvara yapıştırılmaktadır.
  10. Isı yalıtım levhalarının yapıştırılacak yüzeylerinin kenarları süresince çerçeve metodu ile yapıştırma harcı sürülmekte, levhaların ortalarına noktasal yapıştırma harcı uygulanarak ve idealliği kabul görmüş dizim idaresi ile duvara yapıştırılmaktadır. Levhaların duvara yapıştırılması sırasında ısı köprülerinin oluşmasını engellemek hedefiyle kenarlardan taşan harçlar kesinlikle temizlenmektedir.
  11. Yapıştırma prosedüründe sarfedilen harcın kurumasından sonra (ortalama 24 saat) yel ve türbülans tesirlerini önlemek hedefiyle dübelleme prosedürü yapılmaktadır. Uluslararası standartlar tarafında uygulamalarda m² başına 6 adet dübel kullanılmaktadır.
  12. Köşelerde su ve yel etkileriyle meydana gelebilecek ayrılma risklerini engellemek ve düzgün köşeler elde etmek amacıyla köşe profilleri yerleştirme prosedürü yapılmaktadır. Dilatasyon, damlalık, denizlik vb. malzemeler lüzumlu yerlere uygulanmaktadır.
  13. Isı yalıtım levhalarının üstüne ilk kat sıva programı yapılmkata ve donatı filesi sıvanın amacıylae gömülecek şekilde yerleştirilmektedir. Sıva kurumadan daha kalın olan ikinci kat sıva programının yapılması gerekmektedir.
  14. Sıva programı tamamıyla kuruduktan sonra çimento esaslı, mala ile yapılan son kat dekoratif kaplama yüzeye tekstürlü bir efekt verilerek uygulanmakta ve akrilik dış cephe boya programı yapılarak ısı yalıtım prosedürü sonlandırılmaktadır.