7 Adımda Söve Uygulaması Nasıl Yapılır?


7 Adımda Söve Uygulaması Nasıl Yapılır?

Söve Uygulaması Nasıl Yapılır?

  1. Söve Uygulaması yapılacak yüzey ölçülür.Profil ölçülür ve gönyesi alınarak kesime hazır hale getirilir. Bina Cephe Kaplama Uygulama Uygulama yüzeyi şakül, ip, terazi yardımıyla kontrol edilip işaretlenir. Yüzeyin düzdün olması için kaba sıva yapılması tavsiye edilir.
  2. Söve Profili, ölçüsünde ve gönyesinde söve kesim aparatı veya et testere ile kesilir Bina Cephe Kaplama Uygulama Cephe kaplama levhasının arka yüzeyine yapıştırıcı olarak, tercihe ve uygulama detayına bağlı olarak Çimento Esaslı Yapıştırma Harcı (taraklı mala ile) veya Akrilik esaslı yapıştırıcı uygulanır.Uygulama zemin seviyesinden yukarıya doğru yapılır.
  3. Profilin arka yüzeyine duruma göre çimento esaslı Çimento Esaslı Yapıştırma Harcı veya Akrilik esaslı yapıştırıcı sürülür. Bina Cephe Kaplama Uygulama Gerekli durumlarda mekanik fiksleme yapılabilir. Kaplamalar dübel atım yerlerinden dübellenir.Bir sonraki kaplama levhası, dübellenen levhanın üzerine yerleşir(Lamba zıvana sistemi) ve dübeli kapatır.
  4. Ek yerlerine Bina PU yapıştırıcı sürülür. Mimarca Söve ve Cephe Kaplaması Uygulaması; Ek yerlerine akrilik esaslı mineral tamir harcı sürülerek. Levhalar yanyana iyice bastırılarak yapışıtırıcının taşması sağlanır.
  5. Profil iyice yüzeye ve birbirime doğru bastırılarak akrilik esaslı mineral tamir harcının taşması sağlanır. Gerekiyorsa yapıştırıcı priz alana kadar beton çivisi yardımı ile sabitlenir. Bina Cephe Kaplama Uygulama akrilik esaslı mineral yapıştırıcının taşan kısmı kuruduktan sonra spatula yardımıyla yüzeyi düzlenir.
  6. Levhanın birleşim yerine akrilik esaslı mineral tamir harcı spatula ile çekilip kuruduktan sonra zımparalanır.(Taş, Mermer, Ahşap Görünümlü Cephe Kaplamaları hariç).
  7. Solvent içermeyen her çeşit dış cephe boyası ile boyanabilir.