Isı Yalıtım Firması Nasıl Seçilir


Isı Yalıtım Firması Nasıl Seçilir

Isı Yalıtım Firması Nasıl Seçilir?

Bu makalemizde, ısı yalıtımı programı kararı vermiş ya da vermek üzere olanlar amacıyla ısı yalıtım firması nasıl seçilir? Sorusuna cevaplar sağlıyoruz. Isı yalıtımı, temelinde çok eski bir program olarak değerlendirilebilir. İnsanoğlu varoluştan bu yana iklim koşullarından etkilenmemek amacıyla en çok bu alanda uğraş harcamıştır. Çevresel ve iklim koşullarına göre kimi bölgelerde yerin belli bir düzey altına inşa edilme yoluna gidilmiş, kimi bölgelerde ahşap sandviç panellerin içerisi kerpiçle doldurulmuş, kimi bölgelerde ise natural taşın nimetlerinden faydalanılmış ve resmen zırhlı evler inşa edilmiştir. Tabii bugünümüzde inşa teknolojisinin özellikleri gereğince büyük ölçüde tek tip yapılaşma söz hususu olmasından , ısı yalıtım firması nasıl seçilir? Sorusunun yanıtı çok büyük dikkate sahiptir. Zira her yapının ısı yalıtımına gereksinimi olacak, bu kapsamda bu firmalara kesinlikle gereksinim duyulacaktır. Pekiyi ısı yalıtım firması nasıl seçilir?Bu sayfamızda, yalıtım programı kararı vermiş ya da vermek üzere olanlar amacıyla ısı yalıtım firması nasıl seçilir? Sorusuna cevaplar sağlıyoruz. Isı yalıtımı, temelinde çok eski bir program olarak değerlendirilebilir. İnsanoğlu varoluştan bu yana iklim koşullarından etkilenmemek amacıyla en çok bu alanda uğraş harcamıştır. Çevresel ve iklim koşullarına göre kimi bölgelerde yerin belli bir düzey altına inşa edilme yoluna gidilmiş, kimi bölgelerde ahşap sandviç panellerin içerisi kerpiçle doldurulmuş, kimi bölgelerde ise natural taşın nimetlerinden faydalanılmış ve resmen zırhlı evler inşa edilmiştir. Tabii bugünümüzde inşa teknolojisinin özellikleri gereğince büyük ölçüde tek tip yapılaşma söz hususu olmasından , ısı yalıtım firması nasıl seçilir? Sorusunun yanıtı çok büyük dikkate sahiptir. Zira her yapının ısı yalıtımına gereksinimi olacak, bu kapsamda bu firmalara kesinlikle gereksinim duyulacaktır. Pekiyi ısı yalıtım firması nasıl seçilir?
Binalarda ısı yalıtımı amacıyla, konut yöneticileri ve kat maliklerinin eş güdümlü aldığı ısı yalıtım kararından daha ehemmiyetlisi, beklentilerinizi karşılayabilecek profesyonel ısı yalıtımı firmasına karar vermektir.


Isı Yalıtımı Yaptırırken Firma Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?


Isı Yalıtım Firmaları Isı yalıtım firması nasıl seçilir? Sorusunu cevaplamaya başlamadan evvelce belirtmek lazım olur ki, ısı yalıtımı yapan firmalar sadece bu sektörde etkinlik göstermez. Yalıtım genel bir uğraş hususudur ve izolasyon firmaları, ısı, su, ses ve yangın izolasyonu gibi genel olarak her türlü yalıtım etkinliği ile uğraşırlar. En iyi ısı yalıtım firması nasıl seçilir? Dediğimizde ise, sektör eksperı ve branşlaşmış firmaların tercih edilmesine özen gösterilmelidir.
İnşaat sektörü tıpta bulunduğu gibi bir çok branşa ayrışmıştır. Mesela statik ile tesisat diğer branşlardır, birisi inşaat mühendislerince, diğer makine mühendislerince planlanır ve uygulanır. Benzeri şekilde yalıtım da, özel eksperlığı söz hususu olan meslek mensuplarınca planlanmalı ve özenle uygulanmalıdır. Bu noktada ısı yalıtım firması nasıl seçilir? Sorusunun birinci yanıtı, sektörel eksper firmalardan birisine yönelmek olacaktır. Mimarca Mantolama ve Söve olarak, ismimizin gereğince biz, yalıtım bölümünde eksper bir kuruluş olarak bütün izolasyon etkinlikleriniz amacıyla destek sunuyoruz.
Isı Yalıtımı Fiyatlarına Göre SeçimIsı yalıtım firması nasıl seçilir? Sorusunun yanıtını arar iken fiyat merkezli davranmak büyük bir risktir. Zira ısı yalıtımı her firma yönünden çok düşük fiyatlara indirilebilir, fakat bu halde yalıtımın etkileri de aynı oranda düşecektir. Gerek programdaki işçilik unsurları, gerekse gereç bakımından yeterli civarda nitelik ve buna mukabil maliyet tercih edilmediği hallerde maalesef neticeler hayal kırıklığı yaratacaktır. En iyi ısı yalıtım firması nasıl seçilir? Sorusunun bir diğer yanıtı ise, nitelik merkezli çalışıp, neticeleri garanti eden firmanın seçimi olacaktır. Elbette belli oranda maliyet üstünlüğü sağlayabilmek amacıyla bu kapsamda çeşitli incelemeler yapılabilir ya da direkt Mimarca Mantolama ve Söve’a gelerek bütün yalıtım çözümlerinden en yüksek standartlarda ve en ideal fiyatlarla yararlanabilirsiniz.Maalesef ülkemizde bir şirket açmak amacıyla rastgele bir kıstas yoktur. Her yatırımcı bir şirket açarak adını ısı yalıtım firması koyabilir. Bu halde ısı yalıtım firması nasıl seçilir? Sorusu büyük bir ehemmiyet kazanmaktadır. Demek ki, her ısı yalıtım firmasının doğru sonuca ulaşması kamusal olarak taahhüt edilmemektedir. Dolayısıyla kendinizi garanti altına alabilmek amacıyla başta yukarıda bildirdiğimiz konuları dikkate alabilmek koşuluyla ısı yalıtım firması nasıl seçilir? Sorusunun yanıtını biliyor olmanız gereklidir.
Tabii ki, firmanın referansları, sektördeki hizmet süresi, müşteri ilişkileri ve sizin üzerinizde uyandıracağı itimat hissi gibi noktalar da büyük dikkate sahiptir. Sonuç olarak ısı yalıtım firması nasıl seçilir? Sorusunun yanıtı bütün bu etkenlerin orta noktasında yer alan, karma bir yanıtı işaret etmektedir.Yalıtım sektörü günden güne büyümekle eş güdümlü malzeme üreticilerinin ve ısı yalıtımı firmalarının adedinin da yükselmesi ve bu rekabetin bina sahiplerine yansıması büyük ehemmiyet arz etmektedir. Fiyat merkezli düşünen ısı yalıtımı firmaları standartlara ideal olmayan ve işinin ehli olmayan düşük ücretli program personeli ile ısı yalıtımı yapan firmalar, konut sakinlerine hem parasal hem de manevi zarar vermektedir. Yalıtım yaptırarak yakıt giderlerinden tasarruf etmek, daha itimatilir ve konforlu binalarda yaşam sürdürmek isteyen daire sakinleri hayal kırıklıklarına uğramaktadır.
İşlevsel, estetik ve yenilikçi esaslı çözümleriyle yalıtım sektörünün önder ısı yalıtımı firması olan Mimarca Mantolama, insanların manevi sayısal sayısal değeri en yüksek olan varlıkları olan yuvalarının, daha itimatilir, estetik ve tasarruf gerçekleştiren yapılara dönüşmesi amacıyla, çağın son teknolojik gelişmelerine ideal çözümleri, yaşadığı çevrenin ekolojik yapısını da göz önünde bulundurarak yaşama yaşamış ve en kıymetli ortakları olarak gördüğü çalışanlarının gelişimine ve memnuniyetine ehemmiyet sunarak iş süreçlerini tasarlayan, bu eşi benzeri olmayan iş tasarımıyla dokunduğu bütün yapıları daha kıymetli duruma getiren ve bu sayısal sayısal değeri bütün çevresine ve müşterilerine yansıtmayı misyon edinen bir ısı yalıtımı firmasıdır.


17 Adımda Isı Yalıtım Firması Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uygulamayı yapan ısı yalıtım şirketi hem işçiliğe hem de kullanılan malzemeye tedarikçi ve kendisi en az 5 yıl garanti verebiliyor mu ? 

Isı yalıtım firması ticaret odasına kayıtlı mı?

Firma faaliyette mi? Faaliyet belgesi tarafınıza sunuldu mu?

Isı yalıtımı ugyulamasını yapan firma kurumsal bir firma mı?

Uygulama maliyetini üstlenebilecek bir sermayeye sahip mi?

Firmanın banka kredibilite miktarı ne kadardır? Kullanabileceği mevcut tanımlı kredisi var mı?

Firma ısı yalıtımı uygulamasının kontrolünü kaç kişilik bir teknik kadro ile yürütüyor ? Çalıştığı kadronun SGK sigortalarını ödüyor mu?

Yalıtım Firması güvenilir bir markanın 1. sınıf paket sistemini kullanıyor mu?

Yalıtım firması malzemesini kullandığı üreticinin ana uygulayıcı bayisi mi?

Üretici firma, uygulayıcı firmanın yaptığı ısı yalıtım uygulamalarına ve işçiliğine gerçek garanti veriyor mu?

Firma ısı yalıtımı uygulaması sırasında yaşanabilecek iş kazalarına ya da etrafına verebileceği zararlara karşı özel bir sigortaya sahip mi? 

Firma ile ısı yalıtımı uygulama sözleşmesi imzalandığında binanızın ısı kayıplarını doğru tespit edebilecek teknik donanıma sahip mi?

Sözleşme imzalandığında ısı yalıtım uygulaması sürecinin sorunsuz ilerleyebilmesi için şirket avukatları aracılığı ile Hukuki Danışmanlık Hizmeti verebiliyor mu?  

Firma ile sözleme imzalandığında yalıtım uygulaması sürecinde yöneticilerin yükünü hafifletecek hizmetler sunabiliyor mu?

Firmanın gerçekleştireceği ısı yalıtım uygulamasında seçilen malzeme kalınlığı yeterli mi? Uygulama TSE 825 standartlarına uygun mu?

Firmanın daha önce ısı yalıtımı uygulaması yaptığı binaları görebileceğiniz ve dilerseniz yönetici ismi, telefonu, adresi vb. bilgilerine ulaşarak danışabileceğiniz bir referans listesine sahip mi? 

İzolasyon firması kurumsal internet sitesi hizmeti var mı? İnternet sitesi ihtiyaç ve beklentilerinizi karşılıyor mu?



Isı Yalıtım Kararı Nasıl Alınır?Isı Yalıtım FiyatlarıMantolama Sözleşmesi ÖrneğiMantolama Karar Örneğimakalelerimizi inceleyebilirsiniz.