DIŞ CEPHE KAPLAMA ÇEŞİTLERİ


DIŞ CEPHE KAPLAMA ÇEŞİTLERİ

Dış Cephe Kaplama Modelleri

Günümüzde ilerleyen teknoloji ile eş güdümlü binaların mimari estetik görünümleri ve dış cephe kaplama amacıyla çoğu dış cephe kaplama çeşitleri üretilmiştir. Oldukça fazla dış cephe kaplama modelleri bulunan bu ürünler binaların dış cephe yüzeyine monte edilebilen kaplamalar hafif olmaları sebebiyle bina ya ek yük getirmeden uygulanabilmektedir.

Dis-Cephe-Kaplama-Cesitleri 

DIŞ CEPHE KAPLAMA MODELLERİ

 
Mimarca Söve ve Mantolama Ürünleri Dış Cephe Mantolama Modelleri


Binalarda mantolama amacıyla içten, dıştan ve sandviç duvar olmak üzere 3 değişik teknik uygulanır. Isı köprülerinin oluşumunu önlemek ve yalıtımın devamlılığını sağlamak amacıyla oluşturulan en iyi program ısı yalıtım programıdır. Dış cephe ısı yalıtım programı yapı fiziği yönünden en ideal olan ısı yalıtım sistemidir. Ayrıca dış cephe kaplama modelleri ürün yelpazesi oldukça geniştir. strafor duvar paneli makalesini inceleminizi tavsiye ederiz.

Dis-Cephe-Kaplama-Cesitleri 
Mantolama mevsim şartlarına göre ısı kayıp ve kazançlarını engellemek amacıyla bina dış kabuğunun ısı yalıtım malzemeleri ile kaplanmasıdır. Teknik olarak ise ısı köprüsü oluşturmadan lüzumlu ısı iletim katsayısına ulaşmak amacıyla bina dış yüzeyine oluşturulan ısı izolasyonudur.
Dis-Cephe-Kaplama-Modelleri 

Mimarca Söve ve Mantolama Ürünleri Ahşap Görünümlü Dış Cephe Kaplama Çeşitleri


Ahşap Görünümlü dış cephe kaplaması, binalara natural bir görüntü vermektedir. Hava bariyeri vasıtası ile soluk alan bir dış cephe kaplama malzemesidir. Diğer dış cephe kaplama malzemeleri seçeneklerine göre çok hafiftir. Sistemle eş güdümlü uygulanacak yalıtım ile eş güdümlü binaları dış etkilerden koruduğu gibi, estetik manzarası ile de etrafsini güzelleştiren bir dış cephe kaplama modelleri ürünüdür.
Ahsap-Gorunumlu-Dis-Cephe-Kaplamasi 
Mimarca Söve ve Mantolama Ürünleri Prekast Dış Cephe Kaplamaları


Mimarca Prekast imalatı yapmaz. Makalemizde bilgi amaçlı yazıyoruz. Üstün dayanım özelliği olan bir beton programıdır. Silis kumu ve beyaz çimentonun karışımından elde edilir. ABD ve Avrupa ülkelerinde 70′li senesinin sonlarından itibaren kullanılmaya başlamıştır. Türkiye’de tüketimi yaygınlaşan prekast, her türlü binaya uygulanabilme özelliğine sahiptir. “Glass Fiber Reinforced Concrete, GFRC” olarak tanınan prekastfiber beton kaplama ya da çimento panelleriyle eş güdümlü çoğu değişik mimari programda kullanılmaktadır. Dış cephe kaplama malzemesi olarak sarfedilen prekast su,nem,ısı ve ses yalıtım kabiliyetine sahiptir. Oldukça ağır dış cephe kaplama çeşitleri seçeneği olan prekast yapıya ek yük getirmektedir.
Dis-Cephe-Kaplama-Cesitleri 

Mimarca Söve ve Mantolama Ürünleri Alüminyum Kompozit Panel Dış Cephe Kaplamaları

Alüminyum Kompozit Panel, her iki yüzeyi detaylı kalınlıklarda (0,50 mm, 0,30 mm, 0,21 mm) alüminyum arası non-toxic (çevre dostu) polietilenden oluşan, dış yüzeyi değişik renkler ile kaplanma özelliğine sahip olan, taşıma, depolama ve program adımında renkli yüzeyin zarar görmemesi amacıyla plastik film kaplı olan ve çağdaş mimari yapılarda sıkça tercih edilen bir dış cephe kaplama malzemesidir

Darbe ve kırılmaya karşı sağlam ve uzun ömürlüdür, başka malzemelere göre daha hafiftir cepheye ek yük getirmez. İmalat adımında işlenmesi, daha sonra bakımı ve hijyenikliği kolaydır. Granit ve ahşap desenli gibi seçenekleri mevcuttur. İç cephelerde de kullanılabilir.

Kompozit-Dis-Cephe-Kaplamasi 

Mimarca Söve ve Mantolama Ürünleri Yalı Baskı Dış Cephe Kaplamaları


Doğal malzemeler kullanılarak imal edilen yalı baskı dış cephe kaplamaları sahip bulunduğu ahşap manzarası ile cephelere estetik bir manzara kazandırır. Üzerine boya programı yapılabilir, neme karşı sağlamdır kabarma ve dökülme yapmaz, uzun süreli dayanım özelliğine sahiptir, ısıya ve ateşe sağlamdır, her türlü binaya rahatça uygulanabilir. EPS ısı yalıtım levhaları üzerine akrilik temelli elyaflı sıva kaplanması tekniği ile üretildiği amacıyla, hem ısı hem de su yalıtımı kabiliyeti vardır, dış cephe kaplama çeşitleri program kalitesine göre, %50-60 arası mantolama sağlayabilir.

Dis-Cephe-Kaplama-Cesitleri-Yali-Baski Dis-Cephe-Kaplama-Modelleri-Yali-baski-Siding 


Mimarca Söve ve Mantolama Ürünleri Doğal Taş Dış Cephe Kaplamaları

Taş kaplama dış cephe kaplama çeşitleri programları konutların bölgesel faktörlerden kaynaklı vuruş ve aşınmalar karşı koruma sağlama hedefi ile kullanılabileceği gibi konutların toprak zemin ile ilişkisini engellediği amacıyla cephe ve etraf düzenini sağlamak hedefi ile de kullanılabilmektedir. Genellikle bisküvi tuğlalar kullanılarak oluşturulan taş kaplamalar kendisine has rengi ile dış cephelerde değişik tasarımlar oluşturmakta ve konutlarınıza değer katmaktadır.

Dis-Cephe-Kaplamasi-Modelleri