Dış Cephe Mantolamanın Kazancı


Dış Cephe Mantolamanın Kazancı

Dış Cephe Mantolamanın Kazancı

Dış cephe mantolama programları esnasında sarfedilen malzemelerin kalitesi, tekrar sarfedilen malzemenin bir paket sistem olması ve bu paket sistemin, yapımcı firmanın 1. sınıf olarak ürettiği malzemelerden oluşması en mühim nedenlardır. Diğer bir ilgi edilmesi gereken neden ise kulanılacak yalıtım malzemesinin kalınlık derecesidir. Dış cephe mantolama programlarında sarfedilen yalıtım malzemesinin kalınlığı ne ölçüde artarsa, tassarrufu sağlanacak ısı ve enerji seviyesi o ölçüde artacaktır.


Elbette son olarak mantolama programlarının doğru bir firma doğrulusunda gönderilmiş ekip ile, doğru malzemelerin tüketimi neticesi en doğru şekilde tatbik edilmesiyle yapılacak sıhhatli bir dış cephe mantolama uygulamasının sıhhatli bir şekilde tatbik edilmesidir. Tüm bu nedenla gözönüne alındığında mantolama programları sayesinde, şayet TS 825 seviyesine göre yapılmışsa, oluşturulan test ve çalışmalar neticesi binalarda % 50 ile % 60 seviyesinda bir yakıt ve enerji tasarrufu sağlandığı belirlenmiştir. Mantolama uygulamasının yanında artı olarak faktör olabilecek birtakım yalıtım çeşitleri vardır. Bunlar arasında pencere ve doğramalarda uygulanabilecek yalıtım çalışmaları, Bodrum katlarda uygulanabilecek yalıtımlar, Çatılarda uygulanabilecek izocam ve sandwich panelli ısı yalıtımları ile yakıt ve enerji tasarrufunda ki miktar % 60 seviyesinden % 80 ile % 90 seviyelerine çıkabilmektedir.



Doğru firma ve doğru malzeme ile TS 825 seviyesine göre oluşturulan dış cephe mantolama programlarının hayatları, bina ömrü ile eşittir. Dış cephe mantolama uygulamasının, gerçekleştirdikten sonra beş senede bir boyasının yenilenmesi gerekmektedir. Olağan koşullarda Dış cephe mantolama uygulaması sıhhatli olarak tatbik edildiyse, bütünsel bozulmalar yaşamaz, fakat yoğun olarak insanları kullandığı apartman girişleri gibi zemin katlardaki mantolama malzemeleri, darbelere maruz kaldığı takdirde çevresel dökülmeler yaşayabilir. Bu dökülmelere çevresel olarak araya girmek edilir ve lüzumlu düzeltmeler gerçekleştirdikten sonra rastgele bir kayıp yaşanmaz. Ülkemiz şartlarına göre bina hayatları 80 ile 100 sene arasındadır, dolayısı ile bir dış cephe mantolama uygulamasının ömrüde 80 ile 100 sene arasındadır.