Mantolama Son Kat Kaplamaları


Mantolama Son Kat Kaplamaları

MANTOLAMA SON KAT KAPLAMALAR

Son Kat Mantolama Kaplama Tercihleri ve Renk Seçimleri

Mantolama oluşturulan binalarda Dış cephe mantolama seçeneklerini doğru değerlendirmek düzenin ömrü yönünden büyük ehemmiyet taşımaktadır.Bina ömrü kadar size hizmet verecek olan programların hatalı bir son kat tercihi ile kısa sürede kullanım dışı kalıp ciddi sıkıntılar yaratması mümkündür.Önem verilmesi gereken husus kendi ağırlığından daha çok olan rastgele bir kaplamanın sisteme zarar verebileceği gerçeğini unutmamaktır.

Dekoratif bisküvi tuğla,cam, mozaik (BTB), cephe kaplama gibi tercihler vakit ortamında sorun yaratabilmektedir. Isı Yalıtım Genel Teknik Şartnamesi ısı yalıtım sistemleri üstünde kullanılacak son kat kaplamalar net bir şekilde açıklanmıştır,buna göre akrilik ya da silikon temelli olmak üzere çizgi ya da adet dokulu dekoratif hazır sıvalar, grenli textürlü cephe kaplamaları sistem programları amacıyla en ideal tercihler olacaktır. Tavsiye edilen bu seçeneklerle cephede mümkün sıva sorunları kapanacak ve iş bitimi gözü rahatsız etmeyen bir cephe kaplama meydana çıkacaktır.


Son Kat Mantolama Kaplamaları

Bilinçli bir şekilde yetki sahibi mantolama firmaları doğrulusunda yapılmış Mantolama tatbikatlarında kullanıcıları da lüzumlu ehemmiyeti gösterirse gelecek senelerde yalnızca cepheyi boyamak yeterli olacaktır. Unutulmaması lazım olur ki yüksek kalitedeki malzemeler ve nitelikli işçilik faktörleri ile birlikte cephenizde bir daha katiyen çatlama ve kabarma olmayacak fakat iklim şartları nedeni ile renklerinizde solmalar gözlenebilecektir.


Söz hususu renk solmalarının da ne kadar vakit sonra karşınıza çıkacağı tekrar sizin tercihlerinize bağlıdır.Mümkün bulunduğu kadar açık renkleri tercih etmek,eğer bir renk kombinasyonu söz hususu ise tekrar açık renklerin kombinasyonu üstünde yoğunlaşmak yaşayabileceğiniz renk solmalarını uzun seneler geciktirecektir.