Cephe Kaplama Nedir


Cephe Kaplama Nedir

Cephe Kaplama Nedir

Cephe Kaplama, değişik yalıtım malzemeleri kullanarak binaların iç ve dış cephelerinin mimari ve teknik olarak giydirilmesi, donatılması prosedürüne verdiği isimdir. Kısaca, mantolama prosedürü de denir. Dış cephe mantolama ile amaçlanan, binaların ısı yalıtımını sağlamak ya da güçlendirmektir. Ortalama bir standart değer olarak, cephe kaplama ile binaların içindeki hayat mekânlarında 20 ile 22 derece arası bir sıcaklık değerinin muhafaza edilmesi hedeflenir. Cephe Kaplama, ısı yalıtımı ile beraber binaların dekoratif ve estetik bir mimari kimlik kazanmasını da sağlar.

Dış Cephe Kaplama Çeşitleri

Yapıların türüne, gereksinim ve beğeniye göre tasarlanmış detaylı dış cephe kaplama malzeme ve teknikleri mevcuttur. Dekoratif Mantolama dış cephe kaplaması çimento ve silis kum senteziyle elde edilen, sağlam ve her türlü binaya yapılan bir kaplamadır.


Alüminyum kompozit panel dış cephe kaplaması; hafif, sağlam ve uzun hayatlı oluşuyla ön plana çıkar. Üzerine boya yapılabilen yalı baskı dış cephe kaplaması, ısıya karşı bulunduğu gibi suya karşı da yalıtım sağlar.


Ahşap Dış cephe mantolama; estetik, havadar hafif bir kaplama oluşuyla fark yaratır. Dış cephe mantolama, ısı yalıtımındaki başarısıyla, en çok tercih edilen kaplamadır. Tasarım ve dekoratif zenginliğiyle ilgi çeken natural taş dış cephe kaplaması, yapıyı etraf kaynaklı aşınmalara karşı korumakta son derece etkilidir. Hem ısı ve hem de su yalıtımı gerçekleştiren siding dış cephe kaplaması, değişik pek çok yapı türünde kullanılmaktadır; dekoratif, sağlam ve uzun hayatlıdür.

Gelişen Yapı Cephe Kaplama Teknikleri

Yapı kaplama, uzmanlık gerektiren mimari ve teknik bir uygulamadır. Günümüzde Cephe Kaplama dizayn ve teknolojisi süratle ilerleyen bir alandır.