Kat Silmesi Nedir?, Kat Silmesi Nasıl Uygulanır?


Kat Silmesi Nedir?, Kat Silmesi Nasıl Uygulanır?

Kat Silmesi Nedir?, Kat Silmesi Ne İşe Yarar?

Kat Silmesi Mimarlıkta, bir yapının dış yüzünde çıkıntı yapacak biçimde düzenlenmiş yatay kuşaklara denir. İç bükey girinti ve dış bükey çıkıntılardan oluşabileceği gibi, düz de bırakılabilir. Özellikle Batı mimarlığının Rönesans Dönemi dahil olmak, Gotik, Barok, Post Modern ve daha bir çok sanat akımı döneminde kullanılmıştır. Akrilik esaslı sıvanın Kat Silmesi yüzeyine uygulanması ile üretilerek montaja hazır ürünlerdir Kat aralarının belirginleştirilmesi binanın estetik görünümünü arttıracağı gibi mimari olarak binayı akrilik esaslı sıvanın uygulanmasıyla üretilir. Kat aralarının belirginleştirilmesi binanın estetik görünümünü arttıracağı gibi mimari olarak binayı hareketlendirir.

Kat Silmesi Modelleri

Kat Silmeleri, Yapının dış cephe yüzeyinde kat aralarında uygulanan dışa doğru kabartma yapı elemanlarıdır. Birçok malzeme seçeneği olan Kat Silmesi günümüzde faal ve çok kullanılan bir mimari yapı elemandır. Strafor EPS olarak üretilen Kat Silmesi, eşdeğer pekçok malzemeye göre ucuzdur. Kat Silmesi EPS Strafor malzemenin Tasarım imkanları nedeni ile özel ölçüde de üretilebildiği gibi METPOR kat silmesi modelleri de mevcuttur.

 

METPOR Kat Silmesi Fiyatları Oldukça Ekonomiktir.

Kat silmeleri ; Binaların dış cephelerinde yatay olarak dekor hedefli kullanılmakta olan kaplamalara verdiği isimdir. Günümüzde bir çok binada dış cephe boyasının eskimesi ya da mantolama yapılması ile beraber kat silme ile dış görünüş de ihmal edilmemektedir. Genellikle de kent içi yapılanmalarda şehrin dokusu ve dekorasyonunu güncellemek adına detaylı girişimlerde bulunulmaktadır. Bunun yanı sıra şahsi olarak da insanlar müstakil evlerinde de Kat Silmedekorasyonunu tercih etmektedir. Bundan evvelce derz dolgu ile değişik dekorasyonlar yapılırken kat silme estetik yönden daha çok tercih edilir olmuştur.

Dış cephe Kat Silmeleri binalarda bütün yüzeylerde değil kat aralarında uygulanmaktadır. Bu program uygulaması hem binaya daha katmanlı bir manzara verir, hem de binayı daha estetik kılar. Mimari olarak ifade edilmesi gerek görülürse bir yapıda dış yüzeydeki çıkıntıların belirtilmesinde kat silme kullanılır. Klasik Türk mimarisinde de örnekleri tespit edilen Kat Silmesi daha çok batı mimarisinde kendini göstermiştir. Kat Silme dekoratif hedefinin yanı sıra izolasyon hedefi ile de kullanılmaktadır. Kat Silmeleri eğimli ya da düz şekilde uygulanmakta olup değişik modelleri ve ebatları mevcuttur. Kat Silmesi uygulaması yapılan binanın cephesi ve konumu aynı vakitte binanın yapı malzemesi ilgi edilmesi gereken konulardır. Kat Silmesi kabartmalı olarak yapılması hasebiyle bu faktörlere ilgi edilmediği takdirde kabartmada akmalar ve lekeler oluşur. Dış cephe kat silmesiüzerine değişik renkler kullanılabilir. Bu amaçla kullanılacak malzemeler bütün fonksiyonlar değerlendirilerek seçilmelidir. Çekirdek malzeme olarak Kat Silmeleri EPS olarak kullanılmaktadır. Tercih edilmesinin nedeni ekonomik olması ve basit işlenebilir olmasıdır. Muadillerine göre çok daha avantajlı bir malzemedir.

Köşe Taşı Kullanılacak İse Kat Silmesi Ölçüleri Dikkatli Bir Şekilde Seçilmelidir.

Bunun amacıyla de köşe taşı ve çerçeve gibi tasarımlar yapılmıştır. Köşe taşı programıda binanıza şık bir manzara sağlar ve ile birbirini tamamlar. kat silmesi programına gelince kullanmak dilediğiniz model renk ve kat silme malzemesi kat silme malzemesi kalınlığı binanızın yapısına ve sizin tercihinize bağlıdır. Kaplama yönünden akrilik kaplama daha zor yıpranır ve bundan dolayı daha uzun ömürlüdür. Kat Silmesi Fiyatları Ölçü ve ebatlara göre belirlenir.

Kat Silmesi Nasıl Uygulanır ?

Kat silmesi uygulaması yapılırken hassas çalışılması gerekir. Çünkü Kat silmesi uygulaması programı sırasında yapıda boşluklar ortaya gelirse bu halde akıntılar meydana gelir ve yapı nemlenmeden dolayı zarar görür. Böyle sorunları yaşamamak adına kat silmesi profilleri boşluk oluşturmamalıdır. Kat silmesi uygulaması yapılan binalarda aynı vakitte pencerelerin de dekoratif kaplama uygulamasına da ehemmiyet verilir. kat silme malzemesi seçilirken de abartıya kaçılmaması gerekir. Çünkü malzeme ne kadar varlıklı olursa dış cephe kaplama girinti ve çıkıntılar da doğru orantılı olarak artacaktır. Bu durum Dış Cephe de Kat Silmesi Üzeri ve Alt bölümlerinde Kirlenme, tozlanma gibi durumlara neden olur. İşlem sırası yönünden da normal sıva dekoratif sıvadan evvelce yapılmalıdır. Dekorda aniden çok malzeme kullanıldığı amacıyla boşluk kalma riski çok çok iken normal sıvanın üstüne dekoratif sıva yapılması durumunda boşlukların kapatılması yüksek oranda sağlanmış olup daha sıhhatli bir program tekniği de izlenmiş olur. METPOR - Kat Silme Modelleri 30 ya Yakın Yeni Kat Silmesi Modelleri barındırır. İki Ayrı Başlıkta İncelenir. TIKLAYINIZ... Kat Silmeleri - Desenli Kat silmeleri


Mimarca Söve ve Mantolama Ürün seçenekleri arasında bulunan Kat Silmesi Modelleri, Kat Silmesi Fiyatları diğer kat silmesi söve fiyatları ile İlgili Daha detaylı bilgiler için, Mimarca Yetkilileri ile irtibata geçebilirsiniz.