Binalardaki Isı Yalıtımı Önemi Nedir?, Mantolama Neden Yaptırılmalıdır?


Binalardaki Isı Yalıtımı Önemi Nedir?, Mantolama Neden Yaptırılmalıdır?

Binalarda Isı Yalıtımının Önemi 

Binalardaki Isı Yalıtımı Önemi, Isı Yalıtımının Önemi Nedir?, Isı Yalıtımı Neden Önemlidir? Sorularını bu makalemizde cevaplayacağız. Isı yalıtım, son senelerde bütün inşaların yapı taşlarından sayılmaktadır. Bunun birçok faktörü vardır. Bunları kavrayabilmek amacıyla ilk olarak ısı yalıtımı ne işe yarar ne faydası vardır? sorusunun yanıtının bilinmesi gerekmektedir. Isı yalıtımı bina ortamında ki sıcaklık ile bina dışarısında ki sıcaklıkların bir birleri ile karışmamasını sağlamaktadır. Isı yalıtım herkes amacıyla bilhassa kış aylarının vazgeçilmezlerindendir. Çünkü kış aylarında ısınmak gerektiğince maliyet gerektirmektedir. Hem de lüzumlu maliyet karşılansa dahi, sıcaklığın korunması da gerekmektedir. İşte ısı yalıtımı tam burada döneme girmektedir. Çünkü mantolama ev ortamında ki sıcak havanın, ev dışında ki soğuk havadan etkilenerek değişmesine engel olup çok önemli bir rol oynar.

Isı yalıtımı, Sadece Kış Aylarında fayda Sağladığı Bilgisi Yanlış Bir Bilgidir.

Isı yalıtımı iyi yapılmış bir evde, dışarıda ki ısı kaç derece olursa olsun ev ortamında ki sıcak havanın korunması mümkündür. Tabi ki ısı yalıtımı, yalnızca kış aylarında kullanılmamaktadır. Aynı vakitte yaz aylarında ev ortamında çalışan, vantilatör ya da klima gibi aletler gerektiğince yüklü elektrik tüketimi gerektirmektedir. Buna paralel olarak gelen yüklü faturalar insanları zorlamaktadır. Lakin ısı yalıtımı iyi derecede yapılmış olan bir yapıda, dışarıda ki havanın sıcak olması çok mühim değildir. Çünkü yalıtkan sistem sıcak havanın ev ortamında ki soğuk havayı etkilemesini engeller. Isı yalıtımından tasarruf sağlamanın iki yolu vardır. Bunlardan bir tanesi muhakkak kaliteli malzeme tüketiminin gerekliliğidir. Çünkü kullanılacak kaliteli malzemeler ısı konusu ile ilgili çoğu ile yalıtım göstermektedir. Tasarruf sağlamak amacıyla lüzumlu bir başka neden ise işçiliktir. Mantolama düzeneğinin yapıya mükemmel bir şekilde uygulanması önemli bir gerekliliktir.

Dış Cephe Isı Yalıtımının, Mantolamanın Yararları Nelerdir?

Günümüzde mantolamanın önemi oldukça artmıştır. Doğru işçilik ve doğru dış cephe kaplaması seçimi daha da önem arz etmektedir. Uygulanması gereken binalarda ısı giriş çıkışlarını muhafaza eden en önemli sistem durumuna gelmiştir. 
ısonem, dış cephe ısı yalıtımı, çatı ısı yalıtımı Yapılardaki enerji koruma kapasitesinin giderek ehemmiyet kazanması dış cephe mantolama uygulamasına olan isteği de arttırmıştır. Bu amaçla binalarda yaşanan enerji kayıp ve kazançların sınırlandırılarak daha ekonomik bir alan oluşturulması amaçlanmıştır. Dış cephe ısı yalıtımı ve söve uygulaması bu bakımdan binaların içeriden bulunduğu kadar dışarıdan da yalıtılmasında ehemmiyetlidir.

Mantolama Neden Önemlidir?

Dış cephe ısı yalıtımı sistemlerinin önemi dediğimizde, binanın dış duvarlarını her taraftan sararak ısı köprülerinin oluşumunu engellediği gibi enerji kayıplarının önlenmesini de sağlamaktadır. Yaz ve kış aylarında meydana gelen ısı kayıplarının de önüne geride bıraktığımız dış cephe kaplama düzeneğinin yapılara sağlamış bulunduğu faydalar ise şu şekildedir;

* Her alanda homojen sıcaklık sağlanır
* Isı kayıp ve kazançlarının azaltılması
* Katmanlar arasında yaşanan yoğuşma minimilize edilir
* Mevcut yapılarda ısı köprülerinin oluşmasını engeller
* Yapı duvarlarında rutubet, nem, küf ve kabarmanın olmasını engel olur
* Ses yalıtımı da sağlayarak gürültüyü engel olur


Farklı kaynak olarak Binalarda Isı Yalıtımın Önemi, Isı Yalıtımının Neden Önemlidir?, Mantolama makalelerinide inceleyebilirsiniz.