Isı Yalıtımı Nedir?


Isı Yalıtımı Nedir?

mantolama, sıcak veya soğuk havanın ısı köprüleri arası ile binaların içine girmesini veya çıkmasını önlemek adına uygulanan prosedürlerdir. Sürekli yükselen enerji faturaları ısınma için ayrılan bütçeleri de çoğaltmaktadır. Tüketilen toplam enerjinin 1/3 kadar seviyesinin binalar için sarf edildiği hesaba katıldığında ısı izolasyonu bundan sonra bir gereksinim haline gelmiş vardır. Enerji tasarrufunun beraberinde ısı izolasyonu, binaların ömrünü uzatmak, sayısal değerini yükseltmek, istek edilen konfor koşullarını dayanıklılık, sıhhatli bir hayat sürmek, etraf pisliğini azaltmak ve sıhhatli bir etraf meydana getirmek için hayata geçirilmesi gereken bir programdır.

NİÇİN ISI YALITIMI YAPTIRMALIYIZ

Isı yalıtım programları ile binalarınıza bir iyilik yapılabilir ve  Mimarca firmasının avantajını kullanarak kışın soğuğu ile sıcağı geçirmeyen ısı yalıtım sistemleri ile 4 mevsim mükemmel performans için kalıcı çözümlerden yararlanabilirsiniz.

Mimarca doğru mantolama programları ile ısıtma ve soğutma giderlerinizde %40 -60 orhemen tasarruf edinebilirsiniz. Siz konforun keyfini vakitken elde ettikleri enerji tasarrufu arası ile ısı yalıtım maliyeti 3 kış sezonunda amortisman zamanını dolduracaktır.

Evlerinizde rutubet değil huzur olsun.. Isı yalıtım programları ile binalarınızı küf ve nemden uzak tutarak sıhhatli ve rahat yuvanızın keyfini çıkarabilirsiniz.

Isı yalıtım programları ile binalarınızda sağlayacağınız konforun beraberinde olumsuz dış faktörlerden koruyarak bakım, tamir vb. masraflarınızı azaltabilirsiniz.

Isı yalıtım programları Türkiye ve Avrupa Standartlarına ideal ve ekolojik dengeyi korumaya yardımcı bir sistemdir. Kömür veya doğalgaz gibi fosil yakıtların kullanımının azaltılması ile cüzdanınız kadar tabiatın da yüzünü güldürebilirsiniz. Dış cephe ısı izolasyonu ile zararlı emisyonların tesirinin azalmasına yardım edebilir ve ileriki kuşaklara daha sıhhatli bir dünya bırakılmasını edinebilirsiniz.


Bir önceki yazımız olan dış cephe söve fiyatları başlıklı makalemizi de okumanızı tavsiye ediyoruz.