Dış Cephe Söve Modelleri


Dış Cephe Söve Modelleri

Dış cephe söve modelleri ile ilgili başlatmış olduğumu bu yazı konumuzda siz takipçilerimiz için öncelikli olarak sövelerin hava binalarında dış görüntüsüne destek olabilecek tasarım yönünden bahsetmek istiyorum. Dış cephe söve modelleri; fugalı kaplama, pencere söveleri, poliüretan dış cephe köşe taşları ve oval pencere söveleri gibi birçok çeşidi bulunuyor. Binaların çoğu değişik kısımları var olduğu için her yerine ayrı söve parçaları yerleştirilmelidir.

Dış cephe söve modelleri çağdaş yapılarda ve büyük konut projelerinde en fazla tercih edilen yapı malzemesi olarak talep ediliyor. Genellikle de İstanbul söve firmaları dış cephe söve modelleri ve ücretleri arasından çok alternatifler vererek sadece İstanbul değil bunun yanı sıra bütün Türkiye’ye de hizmet vermektedir. Gelinen noktada METPOR markası olarak söve tipleri incelenince Türkiye’nin en yeni söve modellerini bir araya toplanmaktayız.

Dış cephe söve çeşitleri

Dış cephe söve modelleri konusunda firmalar çalışmalarını her geçen gün biraz daha çeşitlendirmekte. Bunun içinde söve konusunda bir tanımlama yapılacak olursak kaba bir anlatımla şunu söyleyebiliriz ki binaları dışarıdan bakıldığında çok güzel gösterecek olan bir yapı elemanıdır.

Dış cephe söve modelleri ve ölçüleri bunun yanı sıra ücretlerini de belirleyen etkenler arasında bulunur. Bu mamüller belli standartlarda üretilmiş olabileceği gibi istenirse katalog mamülleri şeklinde de imal edilebilir. Söve sözcük ve de ürün olarak kendi başına bir kategoridir fakat inşaat alanlarında bu ürün denizlik, kat silmesi, saçak profilleri, payanda, söve taçları, köşe taşları gibi mamüllerde aynı isimle isimlendirilmiştir.

Bir önceki yazımız olan dış cephe söve çeşitleribaşlıklı makalemizi de okumanızı tavsiye ediyoruz.