Köşe Söve Modelleri


Köşe Söve Modelleri

Köşe Taşı Nedir - Köşe Profili Nedir?

Binaların köşelerinde kullanılan özellikle de süsleme ve dekorasyon suretiyle sarf edilen taşlar ve profiller olarak bilinmektedir. Köşe Elemanları başka malzemelere göre hafif, basit ve ekonomiktir. Çok basit işlenip çok süratli yapılır. İşçilikten ve vakitten mühim tasarruf sağlar. Köşe Elemanların üretilmesi ve fiyatlandırılması seçilecek ürüne göre değişiklik gösterebilir bu nedenle de ürünler ile alakalı ucuz söve fiyatları? Konusunda bilgi alınabilir.

Köşe taşları söve kullanımı için önemli bir ayrıntıdır dolayısıyla burada sövenin ne olduğunu anlamakta her zaman fayda sağlayacaktır. Bunun için öncelikli olarak sizlere söve nedir konusunda bilgi vermek istedik.

Söve ve Köşe Taşları

Söve için bir tanımlama yapacak olursak pencere ve kapı kenarlarına yapılan dekoratif profillere verdiği ad olmakla eş güdümlü toplum arasında bütün dekoratif mantolama süsleme elemanlarına (kat silmesi, saçak silmesi, çatı silmesi, denizlik profili, köşe profili, kolon, sütun, payanda, kilit taşı v.b.) verdiği bütün ad şeklinde de bilinmektedir.

Tarihten bugüne çoğu malzemeden söve üretimi yapılmıştır. İnşaat pazarında yapının özellik ve dizaynına göre en sıklıkla rağbet gören ahşap söve, taş söve, mermer söve, beton söve (prekast), PVC söve, alçı söve olanları olmuştur. Genellikle dünyada ve Türkiye’de mantolama sistemlerinin (mantolama sistemleri) ilerlemesi bu sistemlerin gereksinimlerine daha iyi yanıt verecek, bu sistemlerle kusursuz uyum gösterecek söve elemanların gereksinimini doğurmuştur.

Bir önceki yazımız olan Köşe Söve Fiyatları başlıklı makalemizi de okumanızı tavsiye ediyoruz.