Dış Cephe Kaplama Çeşitleri


Dış Cephe Kaplama Çeşitleri

Dış Cephe Kaplama Çeşitleri Nedir?

Günümüzde gelişen teknoloji ile eş güdümlü binaların mimari estetik görünümleri ve ısı izolasyonları hedefiyle fazlası dış cephe kaplama türleri üretilmiştir. Oldukça çok dış cephe kaplama modelleri tespit edilen bu mamüller binaların dış cephe yüzeyine monte edilebilen kaplamalar hafif olmaları sebebiyle bina ya ek yük getirmeden uygulanabilmektedir.

Yeni Dış Cephe Kaplama Modelleri

Binalarda mantolama hedefiyle içten, dıştan ve sandviç duvar olmak üzere 3 farklı teknik uygulanır. Isı köprülerinin oluşumunu önlemek ve yalıtımın devamlılığını sağlamak hedefiyle yapılan en iyi uygulama ısı yalıtım uygulamasıdır. Dış cephe ısı yalıtım uygulaması yapı fiziği açısından en en uygun olan ısı yalıtım sistemidir. Hem de dış cephe kaplama modelleri ürün yelpazesi olabildiğince geniştir.

Mantolama mevsim şartlarına göre ısı kayıp ve kazançlarını engellemek hedefiyle bina dış kabuğunun ısı yalıtım malzemeleri ile kaplanmasıdır. Teknik olarak ise ısı köprüsü oluşturmadan gerekli ısı iletim katsayısına ulaşmak hedefiyle bina dış yüzeyine yapılan ısı izolasyonudur.

Ahşap Görünümlü dış cephe kaplaması, binalara doğal bir görüntü vermektedir. Hava bariyeri vasıtası ile nefes alan bir dış cephe kaplama malzemesidir. Diğer dış cephe kaplama malzemeleri seçeneklerine göre çok hafiftir. Sistemle eş güdümlü uygulanacak yalıtım ile eş güdümlü binaları dış etkilerden koruduğu gibi, estetik görünümü ile de etrafsini güzelleştiren bir dış cephe kaplama modelleri ürünüdür.