Dış Cephe Mantolama


Dış Cephe Mantolama

Dış Cephe Mantolama Montesi

Dış cephe mantolama tekniğinin monte edilmesi sırasında iki tür tekniğin kullanıldığını az evvelce belirtmiştik. Yapıştırıcı yolu ile levhanın dış cepheye monte edilmesi daha sık sarf edilen bir yöntemdir. Bu sebeple bu tekniğin ne şekilde yapıldığını ayrıntılarıyla görmeye çalışalım. İlk olarak dış cephe kaplama levhasının düz ve doğru şekle sahip olduğuna bakmalıyız.

Isı yalıtım levhası doğru bir şekilde hazırlanmışsa levhanın arka kısmına ve dört yönüne yapıştırıcı sürülmelidir. Yapıştırıcıyı levhaya sürerken çelik mala ya da aynısı vasıtalardan yararlanabiliriz. Bu esnada ilgi etmemiz gereken en mühim hususlardan biri yapıştırıcının yoğunluğudur. Yapıştırıcının levha üstündeki kalınlığı ortalama 2 cm olmalıdır.

Dış Cephe Mantolama Teknikleri

Bu şekilde verimli bir monte prosedürü gerçekleşebilir. Dış cephe kaplama levhasına yapıştırıcıyı sürerken kenarlara ve ön kısma gelmemesine ilgi edilmelidir. Dübel ya da aynısı vasıtalar kullanılarak yalıtım levhasının dış cepheye monte edilmesi ise daha değişik bir şekilde yapılmaktadır.Dübel amacıyla açılan özel delikler kullanılarak monte prosedürü yapılmaktadır.

Yapıştırma harcı sürülürken yapıştırıcının ısı yalıtım levhası üstünde ne kadar yer kapladığı da çok mühimdir. Yapıştırma harcı, ısı yalıtım levhası üstünde en az %40-45’lik bir alana sahip olmalıdır. Aksi halde yapıştırıcının levhayı dış cepheye dayanıklı bir şekilde sabitlemesi olası olmayabilir. Malzemenin ısı yalıtım levhasının yarısını kaplaması, tam verim almanızı sağlayacaktır. Bu sebeple yapıştırıcıyı yarı yarıya kullanmak daha sıhhatli bir netice almanıza vesile olur. İsterseniz ısı yalıtım levhasının arka yüzünün tamamını yapıştırıcı ile kaplayabilirsiniz. Fakat bu halde taşmalara engel olamayabilir, mantolama prosedürünin ileri safhalarında belli başlı problemler ile karşılaşabilirsiniz.