Kat Silmesi Nedir?


Kat Silmesi Nedir?

Kat Silmesi Nedir?, Kat Silmesi Nasıl Uygulanır?

Kat silmesi denildiğinde kafanızda bir soru işareti oluşabilir. Bu nedenle de bu makalemizde Kat silmesi nedir? Bu konu hakkında bilgiler vermek istedik. Bir yapının dış yüzeyinde yer alan çıkıntı biçiminde oluşmuş yatak kuşaklara verilen isimdir. İç bükey girinti dış bükey çıkıntılardan meydana gelebileceği gibi burası düz olarak da bırakılabilmektedir. Özellikle de Batı mimarisinin Rönesans dönemi dahil olmakla birlikte Gotik, Barok, Post Modern ve daha pek çok sanat akımı zamanında bu işlem uygulanmıştır. strafor duvar paneli makalesini inceleminizi tavsiye ederiz.

Akrilik esaslı olan sıvının kat silmesi yüzeyine uygulanması neticesinde üretilip montaja da hazır bir hale dönüştürülmüş olan ürünlerdir. Katlardaki araların daha belirginleştirilmesi binanın da estetik bakımından daha şık görünmesine neden olacağı gibi binanın mimari olarak akrilik esaslı sıvanın da uygulanması neticesinde üretilmektedir.

Kat Silmesi Modelleri

Kat silmesi tek bir modelden meydana gelmez. Birçok malzeme olanağı ile hazırlanmış olduğu için çeşitli modellere sahiptir. Günümüzde kat silmesi modellerine baktığımız da çok fazla tercih edilmiş olduğunu da görebiliyorsunuz. Kat Silmesi günümüzde faal ve çok kullanılan bir mimari yapı elemandır. Strafor dış cephe kaplama EPS olarak üretilen Kat Silmesi, eşdeğer pek çok malzemeye göre ucuzdur.