Isı Yalıtımı Yapmanın Amacı


Isı Yalıtımı Yapmanın Amacı

Isı izolasyonu genel olarak bir bölge ile diğer bölge arasındaki ısı alışverişini en aza düşürmek hedefiyle geliştirilen sistemlerin tümüne verdiği isimdir. Avrupa ‘da geride bıraktığımız yüzyıl bölge de yaygınlaşan bu mantolama başta olmak suretiyle ısı izolasyon sistemleri ülkemizde yakın vakitte yaygınlaşmaya başlamıştır.

Isı izolasyonu Yapmanın Amacı insanların binalarda daha rahat hayatları sebebiyle yapılması gereken en mühim şeylerden birtanesi de Isı izolasyonu dır. Isı izolasyonu hayat kalitesinden ve konfordan taviz vermeden enerji tasarrufunun sağlanabileceği en hoş yoldur. Yapılan incelemeler Isı izolasyonu oluşturulan binalarla yapılmayan binalar arasında % 50 gibi bir oranda enerji tasarruf farkının olduğunu göstermiştir.

Isı İzolasyonunun Temelİ

Isı izolasyonu Yaptırmakta ki Temel nden Konforlu Bir hayat Sürdürme İmkanı Sağlamasındandır hal de bize aşağı yukarı bir doğalgaz kullanıcısının 2 veya 3 yıl içinde mantolama veya ısı izolasyon sistemleri programı sonra sağladığı tasarruf sayesinde ısı izolasyon maliyetleri çıkaracağını göstermiştir.

Enerji ihtiyaçlarının artması ve özellikle ısınmak hedefli fosil yakıtlarının kullanılması hava kirliliğini mühim derecede artırmaktadır. Isı izolasyonu oluşturulan binalar bu tür yakıtları yarı yarıya daha az kullanacaklarından etrafa da daha az zarar verecekler veya hiç vermeyeceklerdir. Dolayısıyla ısı izolasyon sistemleri tasarruflu olmalarının yanı sıra çevre arkadaşı olan sistemlerdir