Site ve Apartmanlarda Mantolama Kararı Nasıl Alır?


Site ve Apartmanlarda Mantolama Kararı Nasıl Alır?

Mantolama Kararı Nedir?

Bu makalemizde siz değerli takipçilerimizin kafasında soru işaretine neden olan. Mantolama dış cephe kaplama kararı nedir, bu karar nasıl alınır ve bu karar alındıktan sonra hangi aşamalardan geçer bu soruların yanıtlarını sizlerle paylaşmak istedik.

Tüm yapılarda olduğu gibi site ve bina oturanlarını ilgilendiren bir konu olmakla birlikte tamirat işlemlerinin de belli bir çerçeve de şekillenmesi gerekiyor. Bu nedenle de bu uygulamanın başlatılabilmesi için bina sakinlerini ilgilendiren bir kararın alınması gerekiyor. Buradaki amaç bina ve site içerisinde oturan sakinlerin yapılacak olan düzenlemeyle ilgili bilgilenmesini sağlamak ve de bazı maddelere uyulmasını sağlamak.

Mantolama Kararı Nasıl Alınır?

Bunun için izlenmesi gereken ilk yol apartman ve bina sakinlerinin katılacağı bir toplantı düzenlemek. Bu toplantıda ise alınacak karar oya sunulur ve çoğunluğun kararı uygulanarak çıkan sonuca göre mantolama yapılması planlanmış olur.

Eğer ki ilk yapılan bu toplantıda çoğunluk sağlanamaz ise ikinci bir toplantı çağrısı yapılabilir ve bu ikincide alınacak olan kararlar esas olur.

Bu toplantı içerisinde eğer ki mantolamanın dışında yapılması gereken herhangi bir eksiklik var ise bu durumda onun kararı da yeniden gözden geçirilir ve apartman yönetimi tarafından karara bağlanmış olunur. Bu toplantılar neticesinde firmalarla görüşülerek teklifler alınır ve yönetimin uygun gördüğü firmaya mantolama hizmeti verilmiş olur.

Site ve apartmanlarda dış cephe kaplama işlemi zor gibi görünüyor olsa da aslında oldukça kolay bir yoldur. Burada doğru bir şekilde oluşturulmuş olan şartname ve uyulması gereken şartlar söz konusu olacaktır.