Mantolama Uygulaması İle Enerji Tasarrufu


Mantolama Uygulaması İle Enerji Tasarrufu

Mantolama Uygulaması İle Enerji Tasarrufu

Dış cephe mantolaması yaparken kullanılan malzemelerin kalitesi yapımcı firmanın 1. sınıf olarak ürettiği malzemelerden oluşması en mühim nedenlerdir. Diğer bir ilgi edilmesi gereken neden ise kullanılacak yalıtım malzemesinin kalınlığıdır. Dış cephe mantolama programlarında enerji tasarrufu tam olarak sağlanabilmesi için, kullanılan yalıtım malzemesinin kalınlığı ne ölçüde artarsa, tasarrufu sağlanacak ısı ve enerji seviyesi o ölçüde artacaktır. Mantolama uygulamasının firmanın göndermiş olduğu kalifiye ekip ile, kaliteli ürünlerin tercih edilmesi neticesinde sağlanmış olacaktır.
Belirttiğimiz ayrıntılar göz önüne alındığında dış cephe kaplama programları sayesinde, şayet TS 825 seviyesine göre yapılmışsa, oluşturulan test ve çalışmalar neticesi binalarda % 50 ile % 60 seviyesinde bir yakıt ve enerji tasarrufu sağlandığı belirlenmiştir.

Başarılı Mantolama Uygulaması

Mantolama uygulamasının yanında artı olarak faktör olabilecek birtakım yalıtım çeşitleri vardır. Bunlar arasında pencere ve doğramalarda uygulanabilecek söve ve yalıtım çalışmaları, Bodrum katlarda uygulanabilecek yalıtımlar, Çatılarda uygulanabilecek izocam ve sandwich panelli ısı yalıtımları ile yakıt ve enerji tasarrufu miktar % 60 seviyesinden % 80 ile % 90 seviyelerine çıkabilmektedir.
Doğru firma ve doğru malzeme ile TS 825 seviyesine göre oluşturulan dış cephe mantolama programlarının hayatları, bina ömrü ile eşittir. Dış cephe mantolama uygulaması, gerçekleştirdikten sonra beş senede bir boyasının yenilenmesi gerekmektedir.
Olağan koşullarda Dış cephe mantolama uygulamaları sağlıklı bir şekilde tatbik edildiyse, bütünsel bozulmalar yaşamaz, fakat yoğun olarak insanları kullandığı apartman girişleri gibi zemin katlardaki mantolama malzemeleri, darbelere maruz kaldığı takdirde çevresel dökülmeler yaşayabilir. Dış cephe mantolama uygulamaları ömrü de 80 ile 100 sene arasındadır.