Neden Isı Yalıtımı Yaptırmalıyız?


Neden Isı Yalıtımı Yaptırmalıyız?

Neden Isı Yalıtımı Yaptırmalıyız?

Isı yalıtımının önemli bir konu olduğunu defalarca belirttik. Ancak dış cephe kaplama konusuna biraz daha ayrıcalıklı olarak ele aldığımızı da söylemek gerekir. Lakin ısı yalıtımı iç mekanlara uygulanıyorsa o zaman hem hijyen oranının yükselmesini hem de rutubet gibi ortamlardan uzak kalmasını sağlamış olursunuz. Mantolama yaz sezonunda konutunuzun içini serin kışın ise maksimum sıcaklıkta tutacaktır. Bu sayede enerjiden de tasarruf sağlamış olursunuz.
Isı yalıtımı ve mantolama denildiğinde bunun maliyeti konusunda biraz düşüncelerin birbirinden farklı olduğunu biliyoruz. Ancak bu maliyetleri kazanımlarınızla kıyasladığınız da ciddi anlamda bir avantaj olabileceğini de söyleyebiliriz. 

 

Peki, neden ısı yalıtımı yaptırmalısınız?

Öncelikli olarak yapınızda konforun daha fazla artacağını söyleyebiliriz. Hijyenik bir ortamı sağlamış olursunuz. Çünkü çevresel etkilere karşın yapılarınız ve dairelerinizin içi daha kontrollü olacaktır.
Türkiye şartlarında değerlendirecek olursak yaz mevsimlerinin çok sıcak kışın ise çok soğuk geçtiğini söyleyebiliriz. Dolayısıyla buradaki ısı dengesinin muhafazasını kontrol altında tutabilmek önemli bir konudur. Bu şekilde cebinize de ekonomik yönden fayda sağlamış olacaksınız.

Dış Cephe Isı Yalıtımı Yeterli Mi?

Isı yalıtım uygulamaları, yalnızca dış cephe programı olarak düşünülmemelidir. Yapının en tepesine çatılara, bodrum katlarının toprak ile ilişki eden bölümlerine varıncaya kadar her bölgeye uygulanması gerekir.  
Mantolama günümüzde artık yeni yapılarda yasal bir zorunluluk olarak kabul edilmiştir. Bu nedenle de henüz yapı tamamlanmadan ısı yalıtımı da çözülmüş olacaktır.