Dış Cephe


Dış Cephe

Dış Cephe Nedir?

Dış cephe yapıların yüzeylerinde dikey bir şekilde ilerleyen ve her bir metrekareyi kapsayan yüzeyin genel ismine verilen ada denilir. Mimaride sözlük anlamı olarak yan, alnaç ve yüz şeklinde tanımlanır.
İnsanlık tarihine baktığımız da görülüyor ki çevresel ve farklı etkenlere maruz kaldıklarından dolayı barınma ihtiyacı duymuşlardır. İlk dönemde insanlar önceleri mağaralarda yaşayıp doğanın şartlarından korunmayı seçmişler. Daha sonrasında ise artık bunun yetersiz olduğunu düşünerek yerin altını kazmayı denemişler ve yer altı şehirleri inşa etmeye başlamışlar. Zaman hızlı bir şekilde akıp gittikçe bu kez mimari kendisini göstermeye başlamış ve kapı, çatı pencere gibi mimaride temel olan unsurları mekânlar içerisinde uygulamaya başlamışlar. Yani insanlar artık daha yerleşik düzene geçmeye başladıkça Dış cephe olarak bilinen mimari kavramlarda hayatımıza girmeye başlamıştır. Daha sonrasında ise bu dış cephe uygulamaları iyice gelişmiş ve mimari de bir kavram olarak ortaya çıkmıştır.
Dış cephe sistemleri tabiatın güçlüklerine karşı koyan ve bu anlamda da mimaride dikkat edilen bir konudur.   
YILKA İnşaat ise bu noktada mimari olarak Türkiye’de bu sektör içerisinde dikkatleri üzerine çekmeyi başarmış ve dış cephe uygulamalarına da imzasını atmıştır. Ülkemizde dekoratif olarak yapılan dış cephe söve ürünlerinin imalatını yapan en eski firmalardan birisi olarak bilinmektedir.

Ucuz Söve veya Mantolama

YILKAR İnşaat, METPOR markasıyla birlikte kısa süre içerisinde de insanların dış cephe çözümlerine başarıyla yanıt vermiş ve uygun fiyat garantisi sağlamıştır. Başta İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa, Mersin, Konya gibi önde gelen şehirlerimizin yanı sıra Türkiye'nin bütün bölgelerinde dış cephe söve imalatı ve dış cephe mantolama uygulaması yapan firma bile olmayan birçok merdiven altı iş yapan kişi veya kurumlar vardır. Fakat METPOR dış cephe söve ve mantolama sistemleri, sadece YILKAR İnşaat tarafından üretilir.
 Bu tip kişi veya kurumlara itibar etmemenizi önemle tavsiye ediyoruz.