Söve Nedir? Pencere Sövesi Nasıl Yapılır?


Söve Nedir? Pencere Sövesi Nasıl Yapılır?

Söve Nedir, Söve Ne İşe Yarar?

Söve Binaların dış cephe tasarımında kapı ve pencerelerine estetik anlamda görsel güzellik sunan, bunun yanı sıra dışarıdan içeriye sıvı akışını engelleyen, yapının genel durumunu korumaya yarayan tek bir maddeden oluşmayan yapı elemanıdır. strafor duvar paneli makalesini inceleminizi tavsiye ederiz.

Söve Neden Yapılır

Söveler farklı çeşitte olabilirler. Bazen doğal bir taş, alüminyum, mermer, metal, poliüretan, beton, fibrobeton, alikobalt, poliproplen, EPS Polistiren strafor, XPS Polistiren strafor olarak üretilebilir. 
Söve pencerelerde dış kısımlara dikey olarak uygulanabilir. İç cephe sistemlerinde mekanın zengin ve estetik açıdan güzel görünmesi için de tercih edilebilir. Sövenin özelliği iklim şartlarına göre uygun olarak hazırlanmasından kaynaklanır. Kışın soğuya yazında sıcağa dayanıklı bir malzemedir. Kapı ve pencere Söveleri estetikliğin yanı sıra yağmur sularının da içeriye geçişini engeller.

4 Adımda Pencere ve Kapı Kullanılan Söve Nedir?

  • Pencerelere baktığınız zaman bu sistemin komple çevrilmiş olduğunu görebilirsiniz. Dolayısıyla söveler eşikten oluşurlar.
  • Üst kısımda bulunan başlık pencerenin de tepesini oluşturacak olan yatay kısımdır.
  • Dikey söveler pencerede kenar çerçevesi görevini yapar.
  • Bir pencerede eşik çerçevenin taban kısmını oluşturur.

Bir yapıya söve uygulaması yapılabilmesi için öncelikli olarak yapının tasarım aşaması olan projesinde bu bölümlerin hazırlanması gerekir. Bu bölüm mimarın kendi becerisine bağlı olabileceği gibi hazır söve modelleri ile de gerçekleştirilebilecek bir durumdur. Buradaki seçim tamamen size kalmıştır.  

  

CNC EPS Polistiren Söve Nedir Neden Yapılır?

Polistiren söve çalışma esnasında esnek olmasından dolayı çalışma rahat bir şekilde yapılabilir. Tasarım mimar tarafından hazırlandıktan sonra Operatör Pencere Sövesi veya Kapı Sövesi Ürününü EPS Strafor bloklarında imalat montajını hazırlar ve kesim işlemi gerçekleştirilmiş olur. Söve çeşitleri ve fiyatları kullanılan ölçüye ve de binanın yüzeyinin durumuna göre temel etkenler belirlendikten sonra belirlenir. Bu nedenle de fiyatların değişkenlik gösterdiğini söyleyebiliriz.